Hemgjord rostad müsli

Lyxigt och vackert till frukosten eller fantastisk gå-bort-present! Inget revolutionerande. Inte alls. Hemgjord müsli är säkert ett vanligt inslag i många hem. Mamma gjorde egen müsli när vi var små, fast om jag ska vara ärlig så tror jag inte att det uppskattades tillräckligt av oss barn (förlåt mamma!). Vi ville nog hellre ha Kellog’s frosties om vi fick välja. Men det här är så lätt att fixa och väl värt att påminnas om.

Tips! Lägg i en fin mjölskopa och bind ett fint band runt så har du en superfin gå-bort-present eller julklapp till den som redan har allt.

Hemgjord rostad müsli

Egentligen behövs inget recept. Ta bara en långpanna och fyll den med det du har hemma utav “torra” ingredienser – men huvudsakligen gryn.

Det här brukar jag ta:

havregryn
dinkelflingor
rågflingor
hasselnötter
mandlar
sesamfrö
linfrö (gärna krossat)
pumpafrö
kanel som smaksättning

Tillsätt några matskedar råsocker (hur mycket beror helt och hållet på smak – jag vill inte ha min alltför söt) och blanda. In i ugnen (mitten) i 225 grader i cirka 10-15 minuter. Rör om ibland och se till att det inte blir bränt. Det ska bara bli lätt rostat.

Låt svalna på plåten och tillsätt russin, torkade aprikoser, torkade fikon eller vad du gillar bäst.

Voilà – en härlig müsli som kommer att ta slut i ett nafs om ni blir lika förtjusta i den som min man…