Vitaminkick med apelsin & ingefära

Nu är apelsinerna som allra bäst och dessutom löjligt billiga, så det är bara att sätta igång och frossa! Det här är en drink som jag uppfann när vi hade varit sjuka lite för mycket en vinter för några år sedan. Och just idag är jag hemma med ett sjukt barn så jag tänkte att jag skulle få en rejäl vitaminkick för att eventuellt hålla mig frisk. Med den mängden ingefära som jag har använt blir drinken kanske lite för stark för barnen (men man vet aldrig!). Vill man göra en mildare variant till barnen är det bara att mixa den i två omgångar och ta mindre ingefära i den ena. Och är man inte så förtjust i fruktkött så är det bättre att bara pressa apelsinerna, men då får man ta minst dubbla mängden apelsiner för att få samma mängd dryck.

Vitaminkick med apelsin & ingefära

Det här behövs till 2 stora glas:

1 citron
en stor bit ingefära (cirka 4×4 cm)
1 msk honung
2 apelsiner

Pressa citronen i en skål (välj en som är lämplig att mixa i) och ta bort eventuella kärnor. Riv ingefäran fint och blanda med citronsaften, och rör sedan i honungen. Skala apelsinerna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i skålen och kör med mixerstav tills allt är väl mixat.

Ta på mysbrallorna och raggsockarna och mys i soffan!