Cake Pops

Nu var det ett tag sedan jag postade något här. Men det är inte för att det varit lugnt i köket – snarare tvärtom… Som värdar både för julafton och nyårsafton har det bakats och lagats för fullt. En del bilder har det blivit också, så jag kanske bjuder på några av mina favoritrecept när jag börjar jobba igen om en vecka. Tills dess önskar jag ett riktigt gott nytt år med lite smaskiga cake pops! Kan vara lite pilligt under chokladdopp och dekoration, men ändå otroligt lättfixade om man inte känner för att baka “på riktigt”. Jag gjorde dem nämligen på färdig sockerkaka från Hägges.

Cake Pops

Det här behövs för cirka 10 stycken:

1 st. Hägges sockerkaka (eller annan färdigköpt, alternativt en halv hembakad sockerkaka)
cirka 150 gram Philadelphiaost
skal från en halv citron
en nypa flingsalt
200 gram vit choklad
strössel

10 blompinnar eller grillpinnar

1) Smula sönder sockerkakan i en bunke. Tillsätt smulat flingsalt samt rivet citronskal.

2) Tillsätt Philadelphiaosten och rör till en jämn och ganska tjock smet. Ta inte all ost på en gång, utan tillsätt istället mer om det känns för hårt.

3) Rulla bollar i lagom storlek. Lägg dem på en tallrik och ställ i frysen i 30-40 minuter.

4) Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Doppa blompinnarna i lite choklad och stick in i bollarna. Låt stelna så att pinnen sitter fast i bollen. Doppa sedan varje boll två gånger och snurra av överbliven choklad. Dekorera innan det andra lagret torkat helt.

5) Ställ i ett glas/vas eller tryck ned i ett frigolit-/oasisblock.

Din familj eller dina gäster kommer garanterat bli glatt överraskade! Njut med en kopp kaffe eller ett glas mjölk eller varm choklad.