En fräsch liten sallad

Idag blev det fiskpinnar och hemlagat potatismos till middag hos oss. Jag gillar idén med att kombinera halvfabrikat med något hemlagat och det passar ju oss barnfamiljer alldeles perfekt. Jag tror inte att någon (om man inte är 100% hemmafru/hemmaman) kan presentera en helt och hållet hemlagad meny varje dag, hela veckan. Och efter att ha sett den underbara reklamfilmen (jag sitter och gapar av förundran varje gång!) från en känd leverantör av fiskpinnar så vet vi ju alla att fiskpinnar är betydligt nyttigare än falukorv i ugn, eller mandelkubb för den delen…

Men jag var sugen på något fräscht tilltugg vid sidan om, och hade ett fänkålsstånd och en gurka i kylen. Och lite ny gräslök från trädgårdslandet! Och här är resultatet! Och så fick det bli lite vanliga gurkstavar också – för barnens skull…

Fräsch sallad på gurka & fänkål

Det här behövs till en tallrik:

1/2 gurka
1/2 fänkål
1/2 pressad citron
lite olivolja
salt

1) Skölj och skiva gurkan på längden med hjälp av en osthyvel. Rulla ihop skivorna lite snyggt och fördela dem över en tallrik.
2) Skölj och skiva fänkålen tunt. Fördela den mellan gurkskivorna.
3) Pressa över lite citron och ringla över lite olivolja.
4) Smula över ett par nypor flingsalt och klipp lite färsk gräslök över härligheten.

Använd som tillbehör till fisk & fågel eller som ensam sallad tillsammans med till exempel ägg & skinka. Men jag föredrar fiskpinnar ;-). Slappna av! Åk till Ibiza! Wohoo!!