Morgon i Dagmar’s Kitchen

Var bara tvungen att ta en bild på fönsterbrädan medan jag stod och mixade smoothies till barnen i morse. Helt underbart mjukt ljus föll på tomaterna och örterna där i vårt nordväst-fönster… Jag vet att det är lite nördigt, men det är en yrkesskada när man jobbar som fotograf med specialitet på naturligt ljus. Då kan man inte låta tillfällena gå en förbi.

Och så tipsar jag om den fantastiska frukosten-on-the-go – Smoothie! Helt perfekt för både vuxna och barn. Den är ju både snabb (om man nu inte har möjlighet att sitta i två timmar och äta frukost på vardagarna), god och nyttig! Och så brukar jag servera i en flaska med tjockt sugrör. Det är både populärt hos barnen och praktiskt, eftersom det inte blir lika lätt att spilla ut den i soffan som om den serverades i ett glas… Går självklart att variera i det oändliga, men ett grymt basrecept hittar du här.

TIPS! En lite matigare smoothie blir det om man även blandar i några matskedar fiberhavregryn, eller bara smulade vanliga havregryn.