Trädgårdsdrömmar i April

Så här ser det ut i vårt vardagsrum för tillfället. Jag var lite sen med försådden av frön i år, men det verkar ju dröja innan vi får någon värme utomhus så det gör nog inte så mycket. Jag odlar än så länge bara i kruka/korg och i pallkrage, men jag tänker att kanske när barnen är lite större, DÅ kommer jag att ha mer tid att anlägga rabatter och sådant… Vi får väl se! Hursomhelst så älskar jag att odla i korgar. Det är ju så smidigt att flytta runt dem efter behov för att skydda mot blåst, få extra sol osv.

I år blir det lite olika tomater och chilisorter på balkongen. Det är en perfekt solhåla för växter som älskar sol och värme. Där planerar jag även en större korg med örter. Förra året sådde jag bland annat basilika, och i år provar jag Timjan och Oregano. Jag vet att det knappt brukar vara värt “besväret” att odla egna örter, men det är ju så härligt och tillfredsställande att se dem gro! Och blir det inget ordentligt av dem så är det ju bara att köpa färdiga. I pallkragarna på baksidan av huset blir det mest blommor som ska sås direkt på plats inom kort. Och så längtar jag tills alla mina lavendelplantor börjar blomma igen!