Basilika & keramik

Om man köper basilikaplantor från en bättre handelsträdgård brukar de vara större och kraftigare än de små plantor man köper i grönsaksdisken i vanliga matbutiken. Och köpt på en handelsträdgård brukar den dessutom redan vara planterad i en större kruka = mer jord = mer fukt.

Därför tänkte jag tipsa om att plantera om din mataffärs-basilika i en större kruka för att den ska hålla sig längre! Basilikan på bilden är två såna där pyttesmå, smala krukor med ekologiskt odlad basilika från mataffären. Men tillsammans i en större kruka mår de mycket bättre och håller mycket längre!

Och min älsklingskruka i lera kommer från Kullabygdens Keramik i Höganäs. Visst är den underbar!

show hide 3 comments

Sofia - Hildas hem - May 9, 2012 - 12:14 pm

Bra tips. Jag har gjort likadant de gånger jag köpt krydda i kruka. Jag har en citronmeliss här hemma som jag haft i flera år. Ibland klipper jag bara ner den när den börjar se ful ut och då kommer nya och fina skott och det är perfekt till garnering :)

Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!

Erica Gilbertson - May 9, 2012 - 1:35 pm

åh basilika <3 det godaste som finns ungefär.

Marie Onäng - May 9, 2012 - 9:08 pm

Men titta – det är ju min fina kruka! Tror visst bestämt att vi har ett och annat gemensamt! ;-)