Muffinsflaggor & födelsedagskort

Idag ska jag och Tuva fika och planera födelsedagskalas hemma hos oss tillsammans med två av hennes klasskompisar och deras mammor. Alla tre fyller 7 år inom loppet av tre veckor och det har blivit lite tradition att bjuda hela klassen. Så vi tänkte slå oss ihop så att det blir ett kalas istället för tre…

Och för att ha något trevligt att bjuda på tog jag fram de här små muffinsen ur frysen och dekorerade. Och jag vet att det brukar bli succé hos barnen med lite fina flaggor även en helt vanlig vardag (ja, varför inte piffa upp en helt vanlig vardag?), så jag klippte till lite flaggor att dekorera med också.

Men precis som jag hade tänkt slänga de små klippbitarna som blev över såg jag framför mig vilket fint kort det skulle kunna bli med ett litet mini-flaggspel på. Så, jag som knappt har “scrappat” sedan jag fick barn (det var mest något jag gjorde “förr i tiden”…) letade fram en fin “happy birthday” stämpel, en bit snöre, ett limstift och några häftklamrar. Och vips så blev det ett fint kort av spillbitarna! Perfekt att ha till hands nästa gång någon skall gratuleras.

Litet rosa tårtfat från Leilas General Store.