Trädgårdspyssel

Frilansandet har många fördelar (och några nackdelar som jag inte ska gå in på här), men om man väljer att se just fördelarna känner man sig ofta väldigt lyckligt lottad! Idag var Egon (vårt yngsta barn) rosslig i halsen och har varit lite sliten och förkyld ett tag. Så vi bestämde oss för att stanna hemma – bara han och jag. Jag hade visserligen tänkt jobba undan en del bildredigering idag, men insåg att det faktiskt kan vänta, så nu bara myser vi här hemma!

Egon ville helst bara sitta inne och spela Wii, så jag lät honom göra det medan jag skrotade runt lite i trädgården på morgonen. Så här kommer en liten uppdatering på vad som händer där!

I helgen låg jag på knäna och rensade (eller “lukade” som vi smålänningar säger…) bort kirskål runt vår oxelhäck. Och då hittade jag två ståtliga aklejaplantor och en jättedaggkåpa mitt bland ogräset! Tillsammans med lite rosenskära från handelsträdgården blev det en underbar minirabatt i korg!

Rosenskära, akleja och jättedaggkåpa

Äntligen har vi flyttat ut på balkongen! Här är utsikten från våra fåtöljer – olivträd, oregano, lavendel och chokladblomma

Fågelbad

Luktärter i dvärgvariant på väg upp som vi ska sitta och dofta på om kvällarna i juli

show hide 1 comment

tina - May 24, 2012 - 11:10 am

Vilken ljuvlig balkong!