Vårig laxpasta

Hoppas ni haft en underbar Valborgshelg! Så härligt det har varit med sol och värme (äntligen!). Vi har mest pysslat och “hängt” i trädgården och så fixat lite inför Egons födelsedag som är idag. Idag försöker jag bara jobba undan lite emails och så ska jag posta några bilder från helgen. Men sedan blir det kalas för vår lille kille som fyller fem år idag!

Häromdagen fick jag en fråga på min facebooksida vad jag brukar göra med rökt lax. Jag älskar rökt lax och det är ju grymmaste snabbmaten på alla sätt och vis (om man köper färdigrökt…)! Passar perfekt till en sallad med kokt ägg och lite pressad citron. Eller i en röra med crème fraiche, pepparrot, citronskal+saft och hackad kapris. Och nu pratar jag kallrökt lax, även om varmrökt går att använda på liknande sätt.

Och här kommer ett av mina favoritrecept med rökt lax. Supersnabbt och gott!

Vårig laxpasta

Det här behövs till 4 portioner:

100-200 g kallrökt lax
en liten purjolök
smör till stekning
(ev. lite späda spenatblad)
3 dl grädde
salt & peppar

1) Strimla laxen. Skölj och strimla purjon fint.

2) Fräs allt i lite smör. Tillsätt eventuellt lite små späda spenatblad. Krydda med peppar.

3) Häll på grädden och koka upp. Smaka av och tillsätt eventuellt salt, men var försiktig eftersom laxen i sig tillför en hel del sälta!

4) Koka under tiden din favoritpasta och servera sedan med lite nyklippt dill på toppen.