Just nu finns det inget godare än en helt vanlig och hederlig gammal smulpaj med just kombon rabarber och jordgubbar. Det är verkligen “a match made in heaven”! Igår hade Tuva besök av kompisen Stina och sen passade vi på att ta en liten fika med den här pajen när mamma Carolin kom och hämtade. Och även om det inte syns på bilderna så finns det ett litet hörn kvar till mig att festa på när jag ska jobba idag. Mums!
Smulpaj med rabarber & jordgubbar
Det här behövs till en stor paj för cirka 6 personer:
5-6 rabarberstjälkar
1-2 dl jordgubbar
ett par matskedar smör
ett par rejäla nypor strösocker
—
150 g smör
ca 3 dl vetemjöl
5 msk råsocker
en liten nypa flingsalt (valfritt givetvis, men jag tycker det ger en snygg smakbrytning)
1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Skär rabarbern i små bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnsform. Skeda på ett par matskedar smör och så lite socker.
3) Smält smöret till smuldegen lätt i microvågsugn (det blir mycket lättare att blanda då). Blanda med mjöl, socker och flingsalt till en smulig deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om det är för “smörigt”.
4) Toppa bären med smulblandningen och grädda mitt i ugnen cirka 15-20 minuter.
Njut med massor av vaniljsås!
—
TIPS! Jag hade en vaniljstång (urskrapad) kvar från kvällen innan så jag delade den i två och lade ner den i formen tillsammans med rabarbern och jordgubbarna.
show hide 7 comments