Spenat & fetaostsallad med hallonvinägrett

Idag jobbar jag febrilt med att få färdigt bilder från olika fotograferingar för att kunna ta semester om sisådär fyra veckor. Men äta måste man ju. Och att leka en stund med lite rekvisita och härliga råvaror är ren och skär avkoppling för mig. Dessutom är inte det här någon särskilt avancerad rätt i sig. Så jag tog mig tiden att leka lite idag.

Det var nästan lite högtidligt också. För jag hade bestämt mig för att det var dags att skörda den lilla (men fina!) odlingen spenat som jag sådde för några veckor sedan. Spenat är oerhört lättodlad. Man måste bara tänka på att hålla sniglarna borta (jag gör det med ölfällor – Moohhaaaha!!) och att det inte skall vara för varmt vid groning. Därför passar spenat perfekt att odla på vår/försommar och en bra bit in på hösten. Men kanske inte under den allra varmaste tiden. Om det kommer någon sådan vill säga…

Det här är en sallad som jag hittade på för några år sedan och har gjort den många gånger med olika variation. Idag hade jag en liten rest kokt nypotatis som åkte ner i salladen i skivor. Gillar man bacon eller skinka så passar det perfekt till. Och den är även perfekt som tillbehör till grillat.

Spenat & fetaostsallad med hallonvinägrett

Det här behövs till 2-4 personer (mängd beror förstås på om man har den som ensamrätt eller som tillbehör):

250 g färsk spenat (eller så mycket du har + annan sallad)
200 g färska champinjoner
1 msk smör till stekning
150 g fetaost
salt & peppar

Hallonvinägrett
1 msk hallonmarmelad
2 msk vatten
2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt & peppar

1) Skölj och rensa spenaten. Skiva champinjonerna och stek i smör. Salta och peppra. Låt svalna något.
2) Vispa ihop vinägretten i en skål och blanda väl med spenatbladen. Tillsätt svampen.
3) Arrangera på ett stort fat eller i en skål och toppa med fetaost och lite vinägrett.

show hide 1 comment

Charlotte Johansson - June 7, 2012 - 8:49 am

Mums, det lät gott! Allt med champinjoner och fetaost får igång mig. Det här måste testas! :-)