Nu mognar tomaterna!

dagmar's kitchen tomater

Häromkvällen kom Tuva ned för trappen med nöjd min och “misstänkt” orangefärgad runt munnen.

-Mamma, vet du var jag har varit?

-Jag kan nog gissa… På balkongen?

-Japp, och ätit tomater! Dom var jättegoda!

Lite orolig var hon att jag skulle bli arg tror jag (stackars liten!). För jag har ju skött om de där tomatplantorna som mina bebisar i sommar. Och nu får vi äntligen njuta av skörden! Och det är ju underbart när barnen uppskattar att äta tomaterna direkt från busken – hur skulle jag kunna bli arg för det? Men jag ska erkänna att jag skyndade mig att klippa av några kvistar för att hinna plåta dem innan alla mogna “bär” försvinner.

Ja, nu äter vi för fulla muggar direkt från kvisten allteftersom de mognar. Och blir det några över sedan så kanske jag visar här på bloggen om vi gör något med dem…

Och imorgon, mina vänner, kommer jag att berätta vem som vann det fina fatet från Agneta Livijn. Lotterna skall skrivas ut här ikväll när barnen har somnat och så har jag lovat Tuva att dra en lott när hon vaknar imorgon! Vi hörs då!

show hide 2 comments

Katarina - August 17, 2012 - 7:10 am

Fina bilder och gott med egna tomater!

Lottzys matblogg - August 18, 2012 - 9:53 pm

Vilket tjusigt fat och underbara tomater, riktiga konstverk i sig!