Tomater högt & lågt

Kikar bara in för att tala om hur glad jag är över tomaterna som mognar några varje dag nu! Så härligt det är att kunna plocka in solmogna tomater, lagom många till varje måltid. Massor av gröna, stora har vi fortfarande också. Och av dem som inte hinner mogna innan det blir höst ska jag koka en riktigt god marmelad…

Vad gör du med dina tomater? Förutom att äta dem precis som de är, direkt från plantan?

show hide 7 comments

Katarina - August 28, 2012 - 2:49 am

Härligt med egna tomater!

krajamaria - August 28, 2012 - 8:20 pm

Marmelad av gröna tomater? Låter spännade! Vill du dela med dig av receptet? Mina tomatplantor har fullt av gröna tomater nu, men eftersom hösten redan är här så lär de inte mogna och bli röda… :(

Sonja {Dagmar's Kitchen} - August 28, 2012 - 8:58 pm

Absolut! Receptet kommer inom kort när jag har provkokat varianten som jag hade tänkt testa… Återkommer om det!

Maria - August 28, 2012 - 9:44 pm

Hej Sonja!
Härligt med egen skörd. Jag har tyvärr inga tomater. Önskar mig ett växthus något år. Har försökt odla i ett soligt hörn, men de regnade bort det året…

Eva - August 28, 2012 - 11:07 pm

Så gott med tomater, söta små. Tjusig bakgrund med i bilden!
Fetaost och tomater gillar jag att blanda.

Katarina Jansson - August 29, 2012 - 10:07 pm

Vilken fantastisk vacker bild! Jag har en dröm om att odla egna tomater…

Charlotte Johansson - August 31, 2012 - 10:27 am

Dom slinker gärna ner som dom är, direkt från plantan ;-) Är ju så söta och goda. Men annars gör vi goda sallader, använder dom i pastarätter eller bara på en smörgås. Det är riktigt lyxigt att ha egna tomatplantor :-)