Blåbär

Skogspromenader är ett av de största, och enklaste nöjena när vi hälsar på mina föräldrar som bor mitt i Smålands mörkaste (och tystaste!) skogar. Ja, det gjordes faktiskt en undersökning för något år sedan, och då visade det sig att en liten plats mitt ute i skogen utanför deras lilla stad var en av de tystaste platserna i Sverige. Hursomhelst brukar man alltid hitta en massa blåbär om man går där på sensommaren, och förra besöket var inget undantag.

Just den gången åts alla bären upp bums och omedelbart av Tuva och Egon, men det finns ju inget bättre än att plocka och frysa in för att sedan kunna ta fram under vintern och bara äta som de är eller att baka med! Men eftersom det inte brukar bli så mycket plockat och infryst numera, brukar jag alltid ha minst två paket ekologiska blåbär (från butikens frysdisk) i frysen.

Ett av de bästa mellanmålen jag vet är Turkisk yoghurt med lätt tinade blåbär och honung. Så enkelt, nyttigt och otroligt gott!

Yoghurt med blåbär & honung

Turkisk yoghurt (eller din favorityoghurt)
Blåbär, lätt tinade
Honung

Blanda yoghurt och blåbär och ringla honung över. Njut till frukost eller mellanmål!

show hide 4 comments

KNORKAN - September 10, 2012 - 1:11 pm

Det lät himla gott. Jag älskar blåbär :-) Fina bilder som vanligt! Kram Knorkan

Katarina - September 10, 2012 - 2:16 pm

Härliga bilder och visst är blåbär otroligt gott!

Erika - September 10, 2012 - 2:19 pm

Blåbär är underbart! Jag brukar strö dem över müslin. Superfina bilder!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - September 12, 2012 - 9:27 am

Tack för alla fina kommentarer! Blåbär är verkligen ett fantastiskt bär på alla sätt och vis!