Husmorstipset No. 3

Här kommer nummer tre i följetången som jag kallar Husmorstipset. Ibland tycker man kanske inte att man har några direkta “knep” att dela med sig av, och jag är definitivt inte den där husmorstypen som plockar upp små käcka tips ur klänningsärmen titt som tätt. Men ibland har även jag har något som är värt att tipsa om ;-), så här kommer Husmorstipset Numero 3:

Solrosskott är bland det godaste jag vet. Jag odlar aldrig egna, men köper allt som oftast färdiggroddade och förpackade. Och för att de skall hålla sig fräscha och fina i många dagar har jag lärt mig att man skall skölja dem, rensa bort alla svarta skaldelar och förvara i en skål med vatten i kylen. Då håller de sig krispiga och fräscha i flera dagar!

Vilket är ditt bästa husmorstips – helt spontant? Ta vad som helst som du kommer att tänka på!

show hide 3 comments

Håkan - October 25, 2012 - 2:49 pm

Hm! Jag undrar ibland hur jag fungerar. När du här i texten bad oss läsare att tipsa om vårt bästa husmorstips så kom detta upp i mitt huvud:

Om man har en blåsa i munnen kan man spraya den med nässpray som innehåller cortison (finns flera receptfria sådana). Blåsan brukar då försvinna på någon dag eller så.

Fråga mig inte varför just detta husmorstips föll över mig i stunden. Solrosskott är för övrigt en favis även för mig.

Sonja {Dagmar's Kitchen} - October 25, 2012 - 2:52 pm

Jamen det är ju skitroligt Håkan! Jag sade ju att ni skulle ta det första ni kom på! Har aldrig hört detta förut men ska absolut komma ihåg det när nästa blåsa dyker upp ;-)

Linn - October 25, 2012 - 5:47 pm

Jag är också inne på husmorsknep vid sjukdom. Vid minsta antydan till halsont – gurgla med ljummet vatten, allra helst med salt i. Funkar!