Hallongrottor i miniformat till lilla farmor

Imorgon drar vi till Danmark för att fira min fina lilla farmor (Dagmars dotter…) som nu har nått den beaktningsvärda åldern 90 år. Hon är fortfarande mestadels frisk som en nötkärna och umgås med sina 75-åriga vänner, eftersom hon tycker att de som är i hennes egen ålder är för gamla. Det är underbart. Sådan vill jag också bli som 90-åring!

Och eftersom det kommer mycket folk och det skall bjudas på mycket mat, kaffe och kakor så har några av oss i familjen tagit på oss uppdraget att baka lite småkakor. Jag funderade ett tag på biskvier i miniformat, men insåg att tiden den här veckan inte riktigt räckte till, så det fick bli min favorit bland favoriter i kategorin enklare småkakor – nämligen hallongrottor. Den här gången jag gjorde jag dem i miniformat och då räckte degen till 30 kakor.

Och med det önskar jag dig en underbar helg och är förstås också lite nyfiken på vad du har för dig denna novemberhelg!

show hide 6 comments

Katarina - November 9, 2012 - 1:28 pm

Vilka fina hallongrottor! Grattis till din farmor!

Håkan - November 9, 2012 - 2:51 pm

90 år! Det är verkligen något att fira det :)
Den här helgen blir det barnfri lördag för min del, så jag tänker ta med min fru ut på finmiddag på bästa restaurangen. Söndagen vet jag inte så mycket om men det blir säkert bra.
Hallongrottorna ser riktigt fina ut. Mums!

Simone - November 9, 2012 - 3:37 pm

jättefina verkligen.wow hela 90år,heheh a de önska man att man kunde bli och dessutom pigg.
ha de underbart där

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 9, 2012 - 4:01 pm

Katarina – Tack!

Håkan – barnfritt låter härligt! Det var alldeles för länge sedan som vi hade det. Njut!!

Simone – visst vore det härligt att bli så gammal och få vara frisk och pigg också! Jag längtar efter att träffa henne igen.

Ha en fin helg allihopa!

Food around my World - November 9, 2012 - 7:27 pm

Haha, det där låter lite som min mormor! Ja så vill man ju verkligen bli. Bilden är helt otroligt fin och de små hallongrottorna ser riktigt goda ut, man vill bara ta en och stoppa in den i munnen!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 12, 2012 - 9:59 am

Tack “food around my world”! De gjorde faktiskt succé på kalaset – både bland vuxna och barn. Men själv fick jag en helt annan favoritkaka som min faster hade bakat. Den kommer snart på bloggen!