The Most Wonderful Time of the Year…

Ja, så tycker jag faktiskt. Jag är löjligt, barnsligt förtjust i julen. Så förtjust att jag kan börja lyssna på julmusik i oktober, dofta på glöggen i början av november och jag börjar alltid baka i god tid före första advent. Bara för att vara säker på att inte missa ett endaste litet uns av julmys.

Vi julpyntar tidigare och tidigare för varje år, och på senare år har vi pyntat hela huset (utom granen) redan innan 1:a advent. Och sedan går vi runt och lyssnar på julmusik, äter lussebullar och bara myser ända fram till 2 januari. DÅ åker allt ut med en rykande fart och in kommer pärlhyacinter, vita tulpaner och julen byts raskt ut mot krispig vårvinter-feeling.

Så blir det även i år, var så säker. För jag har redan börjat fundera på vad som skall vara prio nummer ett inför den här julen när det gäller bak- och matlagning. Så räkna med att bloggen snart kommer att fyllas av dofter som nejlika, kanel, choklad, citrus och kardemumma. Och så hoppas jag inte att ni glömmer november månads bloggutmaning, för den handlar i allra högsta grad om just advent.

Och jag menar verkligen inte att stressa upp er – snarare tvärtom! Min åsikt är att ju tidigare man börjar med julen desto mysigare och mindre stressigt blir det. Och så vill jag slå ett slag för att försöka undvika “måsten” och krav under julen. Strunta i sådant som du inte tycker om eller inte tycker är roligt och gör precis vad som faller dig in, så blir det förhoppningsvis the most wonderful time of the year!

show hide 6 comments

Karoline | Gröna Skafferiet - November 19, 2012 - 4:34 pm

Nu lyckades du allt göra mig lite julsugen! Jag tycker det är bra att man tjuvstartar julen (och gärna rätt rejält) det är ju ändå en så kort tid och jag känner nästan aldrig att jag hinner få nog av den. Helst skulle jag vilja ha jul hela januari också och sedan kickstarta våren i februari!:)

Jag ser verkligen, verkligen fram emot att “fira” jul med dig här på bloggen och se allt gott och mysigt du kan tänkas hitta på! Kram

Monira [food around my world] - November 19, 2012 - 5:37 pm

Haha åh vad mysiga bilder och det låter så mysigt!! :D Men Blir det inte tråkigt då på självaste julen när du redan julmyst så långt innan? Hehe Själv älskar jag vinterhalvåret och allt fint med ljus överallt det behövs verkligen när det är mörkt!

Det låter som en kul utmaning du har, jag älskar utmaningar, men det är tyvärr inget jag känner att jag kan delta i då jag aldrig har firat advent i hela mitt liv! :D

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 19, 2012 - 6:19 pm

Karoline – då känner vi likadant! Tycker också att juletiden är lite för kort – i alla fall om man skulle börja mysa “för sent”… Ser fram emot att fira jul på din blogg också ;-)

Monira – Roligt att du gillar’t! Neeej, det blir inte tråkigt! Snarare att det skulle bli för kort att bara fira typ tre-fyra dagar runt julafton. Men även om vi myser och tjuvstartar under hela december så är det ändå bara som en upptakt till själva julhelgen då vi firar stort och “på riktigt”.

Ulrica - November 19, 2012 - 8:11 pm

Älskar december månad med allt pyssel, bakande och levande ljus. Mitt problem är att hinna med allt jag vill göra.

Sofia - Hildas hem - November 20, 2012 - 8:27 am

Jag håller med dig helt och hållet! Jag älskar också julen, men är själv förvånad över att jag lyssnade på julmusik för första gången förra veckan. Ovanligt sent för att vara mig :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 21, 2012 - 6:20 am

Ulrica – lite samma här! fast det är därför jag börjar tidigt, så slipper jag känna mig stressad. För det viktigaste av allt är ju myyyyset ;-)

Sofia – Ha, ha! Ja, vi lyssnade ju på julmusik första gången samma dag i år (enligt FB ststus) och det var ovanligt sent för att vara mig också ;-)