Ugnsrostad Vitkål

Idag kikar jag bara in här för att tipsa er om den här superlätta och goda lilla rätten – skivor av vitkål som rostas i ugnen. Funkar som ensamrätt men helt perfekt som ett lite roligare tillbehör till kött eller fisk.

Så fort jag får tid vill jag också gärna berätta om besöket jag fick förmånen att göra igår på Ottestala Gård på Orust. Jag har en massa fina bilder och ska försöka hinna med att skriva ihop en liten sammanfattning. Men det blir en annan dag. Tills dess – håll till godo med de goda vitkålsskivorna!

……..

Ugnsrostad Vitkål, cirka 8 skivor

1 stort vitkålshuvud
2-3 msk olivolja (ev. mer)
havssalt
fänkålsfrön eller kumminfrön

1) Sätt ugnen på 200 grader. Jag satte in två plåtar samtidigt och använde varmluft 180 grader.
2) Skär vitkålshuvudet i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Pensla dem med olja och strö över salt och fänkåls- eller kumminfrön.
3) Rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills kålen har fått fin färg och känns mjuk.

Njut till en bit stekt fisk eller kanske till några grillade lammracks.

show hide 6 comments

Monira [food around my world] - November 26, 2012 - 3:51 pm

Det lät intressant!! Det får man allt ta och pröva! Tack för det tipset! :D

Christer Erngren (@nukokarjag) - November 26, 2012 - 9:12 pm

Jag misstänkte att det bara är du som kan få vitkål att bli så vackert. Magiskt fint och säkerligen vrålgott:)

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 27, 2012 - 8:54 am

Monira – det tycker jag du ska! Jag såg det här på Pinterest för ett tag sedan och har varit så sugen på att pröva. Det tar typ 5 minuter att förbereda och hur gott som helst!

Christer – tack tack! Vad glad jag blir!

mia - November 28, 2012 - 12:06 pm

Wow, det ser ju bara SÅ sabla gott ut! Det måste jag bara göra!
Tack!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 28, 2012 - 1:09 pm

Ellerhur Mia! Måste provas. Kanske ny favvo på julbordet? :-)

Linn - November 28, 2012 - 4:31 pm

Vilken bra grej! Köper vitkål då och då i något särskilt syfte, men får nästan alltid över och vet inte riktigt vad jag ska göra av resterna… Det här ser jättegott ut!