Idag kikar jag bara in här för att tipsa er om den här superlätta och goda lilla rätten – skivor av vitkål som rostas i ugnen. Funkar som ensamrätt men helt perfekt som ett lite roligare tillbehör till kött eller fisk.
Så fort jag får tid vill jag också gärna berätta om besöket jag fick förmånen att göra igår på Ottestala Gård på Orust. Jag har en massa fina bilder och ska försöka hinna med att skriva ihop en liten sammanfattning. Men det blir en annan dag. Tills dess – håll till godo med de goda vitkålsskivorna!
……..
Ugnsrostad Vitkål, cirka 8 skivor
1 stort vitkålshuvud
2-3 msk olivolja (ev. mer)
havssalt
fänkålsfrön eller kumminfrön
1) Sätt ugnen på 200 grader. Jag satte in två plåtar samtidigt och använde varmluft 180 grader.
2) Skär vitkålshuvudet i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Pensla dem med olja och strö över salt och fänkåls- eller kumminfrön.
3) Rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills kålen har fått fin färg och känns mjuk.
Njut till en bit stekt fisk eller kanske till några grillade lammracks.
show hide 6 comments