Får man lov att fresta med ett glas rent vatten?

Vatten. För de flesta av oss är det något helt självklart. Något vi inte reflekterar mycket över när vi häller upp ett glas direkt ur kranen eller när vi tar vår varma sköna morgondusch.

Kanske är det nån slags 40-årskris eller bara att det ligger “i tiden” att hushålla med resurserna och att vara tacksam över det man har. Men jag går ofta omkring och tänker på det där med rent vatten, och hur bra jag och min familj har det. Vi har ju livets elixir i en kran helt nära. Hela tiden. Vi tar det till och med för givet.

Och jag har ofta lite dåligt samvete över det där. Det finns trots allt ganska många människor på jorden som inte har något rent vatten. Det är faktiskt helt sjukt hur orättvist vissa resurser är fördelade över världen. Och barnen är de som drabbas hårdast. Det finns barn som blir sjuka av dåligt vatten. Och det finns barn som dör av uttorkning på grund av brist på vatten.

Varje dag dör 2000 barn på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Källa: SR/Musikhjälpen

Jag kan inte fatta hur bra mina barn har det.

Just nu pågår musikhjälpen och i år går alla insamlade pengar till rent vatten åt barnen i slummen. Vad kan vara viktigare?

Och även om det ibland känns som det inte spelar någon roll vad man gör – för vad gör en ynka hundralapp hit eller dit i det stora hela? – jag tror det gör massor! Om vi är många som ger. Och därför bestämde jag mig för att Dagmar’s Kitchen ska ge en summa pengar till musikhjälpen. Hur mycket är oviktigt, men jag utmanar dig också att vara med och ge ditt lilla eller stora bidrag!

Det finns massor av bra sätt att göra det på. Jag satte helt enkelt in pengar via PlusGiro nummer 90 1950-6.

Så kom igen nu – matbloggare och alla andra – gör likadant och ge en summa pengar för att barnen i slummen ska kunna dricka rent vatten.

show hide 2 comments

Mårtenssons kök - December 13, 2012 - 6:25 pm

Vilket bra initiativ!
Måste få berätta om våra bästa vänners dotter är just nu på bröllopsresa med sin make och de cyklar från Nordkap till Sydkap på tandemcykel! Den största anledningen till detta är just för att samla in pengar till just rent vatten. Under tiden bloggar dom och om det är ok så gör vi gärna lite reklam för dom här i detta inlägget?

http://www.travelsbytandem.com/se

Sonja {Dagmar's Kitchen} - December 13, 2012 - 6:49 pm

Men vilken spännande och minnesvärd bröllopsresa!

Självklart är det ok med “reklam” för annat här – det är ju bara trevligt att få ta del av så intressanta saker. Och som dessutom samlar in pengar till en så viktig sak!