En ekologisk gårdsbutik och ett gäng härliga gulbetor

Mitt i vintern och isande kallt med tjäle en bra bit ner i jorden kan man knappt tro att det om bara tre månader sisådär kommer att börja växa i jorden igen. Men än finns det skörd kvar från fjolåret, och det tycker jag är underbart!

Jag åkte förbi Mariebergs Gårdsbutik idag, på väg hem från ett uppdrag, och passade på att stanna och köpa bland annat de här underbara gulbetorna. Jag älskar när de är sådär små och härliga. Bara att skrubba av och rosta i ugnen en stund, eller smörsteka dem i pannan 10-15 minuter med salt, peppar och avsluta med lite örter.

Det här är gårdens egna KRAV-odlade gulbetor, och det gör dem om möjligt ännu mer fantastiska tycker jag.

Imorgon skall de lagas till. Har bara inte tänkt ut exakt vad det skall bli av dem ännu. Men visst är de fina?

Och glöm inte bort all annan härlig säsongsmat nu under vinterns sista månader! Till exempel brysselkål, vitkål och andra kålsorter, jordärtskockor, rotfrukter, endive och svartrötter. Passa på medan de är som bäst, för innan vi vet ordet av är det dags för nässlor, rädisor och rabarber! Allting har sin tid.

show hide 2 comments

tinajo - January 22, 2013 - 8:20 am

De ser vackra ut, de små betorna. :-)

[…] st små gulbetor, gärna ekologiska 500 gram brysselkål 500 gram rimmat sidfläsk i bit olivolja 2 dl majonnäs dijonsenap efter smak […]