I love your blog

Jag har fått en “award”!

Jag kan inte sluta förundras över all entusiasm, välvilja och hjälpsamhet som finns bland bloggare. Det här är en sådan grej som någon kom på för att ge beröm till bloggar som man tycker om. Och jag fick min av fina Helena på Mormorsglamour – en blogg som bubblar av kreativitet och roliga idéer, så missa inte den. Och stort tack Helena!

Man får tydligen göra hur man vill, men tanken är att man även skall svara på några frågor, och sedan skicka vidare till andra bloggar som man själv vill ge en award. Men det skall vara bloggar som har mindre än 200 följare.

Sagt och gjort. Jag valde att svara på frågorna eftersom jag älskar att läsa den här typen av grejer hos andra. Och orkar du dig igenom alla svaren så kommer mina awards lite längre ned.

Vilken är din favoritmånad på året?
Alla – eftersom jag älskar omväxling, och varje månad har sin tjusning på något sätt. Allt har sin tid. Jag tror inte jag skulle klara av att bo vid ekvatorn till exempel, eftersom jag är så oerhört förtjust i omväxlingen som de olika månaderna ger. Fast jag får erkänna att jag ofta ogillar mörkret, kylan och regnet i november – om det är en “dålig” höst. Är det bara övervägande vackert väder så älskar jag nästan hösten mest av alla årstider.

Men ok, om jag absolut måste välja får det bli juli. Vi har oftast ledigt både jag och P, vi umgås hela familjen och åker på semester. Och är det en bra sommar så är det så skönt att bara vara ledig, hänga på stranden på dagarna och sedan grilla och sola i trädgården på kvällarna ända tills solen går ner.

Vilken rätt är din favorit?
Svår fråga eftersom jag älskar mat. Får man välja en efterrätt? I så fall blir det en klassisk Crème Brulée. Men inga skumma smaksättningar och sådant – nej, det skall vara riktig Crème Brulée. Finns det på menyn så tar jag alltid det som dessert när jag är ute och äter.

När det gäller mat överlag så älskar jag allt som är okonstlat och med rena smaker. Bra råvaror, salt, peppar och lite örter är ofta allt som behövs. Då blir det gott.

Vad lyssnar du helst på?
Om jag får lyssna överhuvudtaget så lyssnar jag gärna på John Legend, Norah Jones eller John Mayer. Men jag kan också få för mig att sätta på Swedish House Maffia eller något i den stilen om jag behöver upptempo.

Dock ser verkligheten ut såhär, att så fort jag försöker sätta på någon musik (när barnen är hemma) så kommer de på att de vill lyssna på Gangnam Style eller någon annan låt som råkar vara omåttligt populär för tillfället. Och så får de sin vilja igenom istället.

Hur ser din drömträdgård ut?
Åh, den är sådär snyggt vildvuxen, fast utan att vara det egentligen. Det finns massor av blommor i ett härligt organiserat kaos, mycket rosa, lila och ljusgrönt och så fullt av fruktträd. Den har också en stor grönsaksodling som är perfekt skött och ger massor av skörd. Och det skall tilläggas att det varken finns sniglar eller rådjur i denna min drömträdgård ;-).

Var skulle du vilja resa nästa gång?
Jag älskar USA och skulle gärna vilja resa dit med hela familjen nu när barnen börjar bli så pass stora att man faktiskt skulle kunna få ut något av resan. Drömmen är att ta en riktig långsemester och bila från öst till väst, eller tvärtom. Att få se och uppleva en massa saker tillsammans och ta sjukt mycket bilder.

Vem skulle du vilja ha som middagssällskap för en kväll?
Det hade varit helt fantastiskt att få sitta en kväll med min gammelfarmor Dagmar (som också fått ge namn till bloggen) som tyvärr är död sedan flera år. Hon blev 105 år och nu i “vuxen” ålder med egna barn och allt så hade det varit så intressant att få sitta ner och prata med henne om hennes liv, hur det var att växa upp för 100 år sedan och få ta del av en gammal kvinnas livsvisdom.

Vilket är ditt bästa recept på ett lyckat grillparty?
Förberedelse, förberedelse och förberedelse. Att ha så mycket som möjligt fixat i förväg så att jag själv får vara del av festen och hinna prata med alla! Röror, sallader, pajer och grillspett i mängd, champagne till att börja med och sedan goda iskalla drinkar och vin! Och så hade det varit underbart att blanda både nära vänner och sådana som man kanske kan kalla “potentiella vänner” – folk som man träffat och tycker om, men som man inte riktigt lärt känna ännu.

Vilket är favoritplagget?
Jeans och t-shirt – helt klart. Jag älskar klänningar också, men skulle jag bli tvungen att bara välja en outfit för resten av mitt liv så skulle det få bli jeans och t-shirt.

Vad skulle du vilja bli när du blir stor eller har du nått drömmen?
Drömmen är att få fortsätta jobba med foto inom människor/lifestyle, mat och trädgård. Så egentligen har jag faktiskt nått min dröm på ett sätt. Men drömmen vore fulländad om jag även kände att det gav tillräckligt med pengar på ännu mindre tid, för sanningen är den att man ofta jobbar sjukt mycket för ganska lite pengar som egenföretagare. Drömmen är alltså mindre jobb men mer pengar – ha ha! Vem drömmer inte om det? För i den bästa av världar så skulle jag bara jobba med allt det roliga och leja ut allt tråkigt i form av redovisning och pappersarbete och ägna mig åt familjen de timmarna istället.

Men min dröm är faktiskt att göra det jag gör, fast på sikt med ännu mer fokus på mat.

Vad fascinerar dig?
Egentligen fascinerar hela livet mig. Men mest av allt är det nog ändå naturens växtkraft som fascinerar mig. Tänk att små svarta frön kan gro med hjälp av bara lite fukt och ljus. De strävar uppåt – mot solen – och ett pyttelitet frö kan bli ett stort träd. Växtkraften som finns i ett pelargonskott på våren, eller en tomatplanta på högsommaren. Det tycker jag är fascinerande. Och det är något som jag längtar mycket efter nu så här i januari.

Och så har det blivit dags att skicka lite awards vidare. Här är min lilla lista:

Gröna Skafferiet – Egentligen har Karoline redan fått den största av awards i Stora Matbloggspriset, men jag har förstått att många ändå missat denna underbara oas av sköna gröna recept och fantastiska bilder. Häng med till Karoline och livet på landet i Skåne!

Infing Funderar – Carina, som jag för övrigt var hemma hos och gjorde ett trädgårdsreportage i höstas, har en underbar blogg med fantastiskt vackra bilder och små funderingar och betraktelser om livet, trädgård, odling och mycket mer. Har du inte besökt bloggen tidigare är det dags nu!

Lyckoland – Det hörs ju på bara namnet vad det här är för ställe. Vackra bilder samsas med allsköns tankar om livet, böcker, mat, trädgård och annat som helt enkelt gör livet värt att leva.

Livsaptit – Fantastiskt kunniga kostvetaren Linda bloggar om bland annat mat, matmyter, träning och hälsa. Man kan även anlita Linda som bland annat föreläsare och ledare för bakkurser.

Recepten.nu – Två matglada killar som verkligen bloggar ambitiöst om allt från kokboksrecensioner till recept.

show hide 8 comments

Victorias provkök - January 15, 2013 - 10:43 pm

Kul:) roligt att läsa svaren också!!’
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Karoline | Gröna Skafferiet - January 16, 2013 - 9:12 am

Åh, tack! Jag antar utmaningen!:)
Verkligen kul att läsa dina svar, jag inser att vi verkligen har en hel del gemensamt. Så du kommer nog känna igen en del av mina svar.

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 16, 2013 - 9:44 am

Spännande Karoline – jag ser fram emot att läsa!

Håkan Liljeqvist - January 16, 2013 - 9:49 am

Trevligt Sonja! Väldigt trevligt att du väljer ut vår blogg som en av dem du vill ge en award. Det här staffetpinnen ska vi självfallet plocka upp och skicka vidare :)
Tack snälla och ha en fin dag!

Sandras Matkrypin - January 16, 2013 - 11:03 am

Grattis! Det är du verkligen värd, du har en toppenfin blogg med inspirerande bilder och recept :)

Carina - January 16, 2013 - 2:06 pm

Gud va gullig du är!
Tack så jättemycket!

Spännande att se vad du svarade på frågorna också, du tänker mycket som jag.

Får se om jag hinner svara jag också, har tyvärr lite ont om tid just nu och hinner knappt sitta framför datorn.

Kram Carina <3

Linn - February 3, 2013 - 6:18 pm

Tack för den fina utmärkelsen och den underbara motiveringen! Har länkat till dig i dag och tackat :-)

[…] att driva den här bloggen. Det beror helt enkelt på att Recepten.nu har fått fin feedback från matfotografen Sonja som driver Dagmar’s Kitchen. Denna trevliga feedback består av en ”award” som cirkulerar runt i bloggosfären och […]