Intresseanmälan Workshop Matfoto & Matstyling – Göteborg Vintern/Våren 2013

Det här är lite läskigt. För även om jag vid det här laget fått några förfrågningar från bloggläsare som undrar om jag möjligen håller kurser i matfoto/matstyling, och även om jag redan har haft ett par “privata” workshops så är det med ganska mycket pirr i magen som jag skriver det här nu.

Men jag frågar ändå. Eftersom jag tycker det skulle vara så kul, och för att ha en chans att planera och prioritera årets jobb.

Jag undrar alltså om Du skulle vara intresserad av en heldags workshop inom matfoto & matstyling? Fortsätt ner för mer detaljer och för att få reda på hur du gör en intresseanmälan.

Workshop – Matfoto & Matstyling – Göteborg Vintern/Våren 2013 – Intresseanmälan
Vill du lära dig komponera, styla och ljussätta tilltalande matbilder? Vill du utveckla ditt bildberättande? Vill du lära dig mer om hur man jobbar på bästa sätt med naturligt ljus i matbilder? Då är du kanske intresserad av min workshop?

Vi kommer bland annat att gå igenom:
• Kort om hur man skapar kreativa, enkla, tilltalande och vackra maträtter av säsongens råvaror
• Diskussion och “hands-on” experimenterande kring frågorna: Vad är en bra matbild? Vilka element bidrar till att göra en bild intressant? Hur gör man för att få till de där bilderna som man vill “äta upp”?
• Hur man berättar med bilder. Varför är det intressant med en bild på ägg när jag ska göra pannkakor?
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt?
• Tips och tricks kring styling av matbilder
• Efterbehandling (Lightroom, Photoshop)

Förkunskaper och mål
Kursen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma. Vi kommer bland annat att gå igenom bildkomposition, kameravinklar, ljussättning, styling och lite efterbehandling.

Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.

Vad är naturligt ljus?
Något som kan vara viktigt att veta är att jag kommer inte gå igenom någonting om blixtar, softboxar eller annan ljussättningsutrustning då jag enbart jobbar med naturligt (befintligt) ljus. Det innebär att jag året runt använder det ljus som finns – oftast från ett fönster eller utomhus – och använder inget “konstgjort” ljus. Däremot lär jag ut hur det naturliga ljuset med enkla medel kan manipuleras för att få bästa effekt.

Detaljer i nuläget
Minsta antal deltagare för att kursen skall bli av är fem personer. Max sju deltagare per kurs.

Kursen kommer att hållas hemma hos mig (5 min. promenad från spårvagn 11 eller 15 min. med bil från Gbg. C) och ingenting är detaljplanerat ännu. Om tillräckligt intresse finns kommer en detaljplan i samband med den bindande anmälan.

Preliminärt håller vi på från ca. 10-16 och vi hjälps åt att laga/baka den mat som skall fotas. Kaffe/Thé, och lättare mat/fika (som vi fixar tillsammans) ingår. Pris ca. 1 950 sek/ person (inkl. moms).

Är du intresserad? Mejla mig på sonja@dagmarskitchen.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet. Ange gärna om du har någon matallergi samt om du helst tar kursen en vardag eller en lördag.

OBS! Detta är bara en intresseanmälan för att jag skall få en idé om hur många som kan tänkas vara intresserade. Om tillräckligt intresse finns får ni som anmält intresse förtur till bokning och mer info om defintiv bokning kommer då att läggas ut här på bloggen.

För dig som inte vet kan det vara intressant att veta att jag har jobbat som fotograf i drygt tre år och har specialiserat mig på människor, mat och lifestyle. Jag jobbar enbart med naturligt ljus och i naturlig miljö.

Se mer av vad jag gjort här.

Hoppas nu att ni blir tillräckligt många intresserade så att kursen blir av!

show hide 20 comments

Michael Krantz - January 4, 2013 - 12:48 pm

jag är intresserad!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 4, 2013 - 12:51 pm

Kul Michael! Och ditt sätt att lämna intresseanmälan (kommentar) är förstås minst lika bra som att mejla ;-)

Och nu såg jag att du hade mejlat också ju :-)

Marie Onäng - January 4, 2013 - 1:13 pm

Wow, häftigt Sonja! Det kommer att bli en given succé! …och god fortsättning såklart.

Kram Marie

matmedmera - January 4, 2013 - 1:23 pm

Jag är också intresserad

Therese Stenvall - January 4, 2013 - 2:17 pm

Här har du en till som är intresserad!

Kram Therese

Anne au Chocolat - January 4, 2013 - 5:46 pm

Det er så smukt et indlæg :)

Kærligst
Anne

Monira [food around my world] - January 5, 2013 - 2:07 pm

Gud vad roligt! Det hade jag velat gå på. Men jag reser ganska ofta så det hade vart för osäkert för mig! Hihi, men du kan väl meddela när allt är detaljplanerat, så att man kan göra en “sista-minuten-anmälan” eller något liknande? :-)

Cecilia [Körsbärets Kök] - January 5, 2013 - 2:19 pm

Åh, det låter ju hur kul som helst!
Men det får nog bli en annan gång eftersom ekonomin är lite svajig framöver, så prioriteringarna ligger på annat. Hoppas verkligen att det kommer fler chanser :)
Kram /Cecilia

Kristin @ The Chocolate Box - January 5, 2013 - 4:40 pm

Åh, vad roligt det låter!! Har letat efter just en sån här kurs. Jag hoppas det kommer fler tillfällen framöver, för just nu har jag inte råd tyvärr, måste lägga pengar på annat. Men KUL initiativ! :D

Mia - January 5, 2013 - 11:46 pm

Ååå, jag skulle baske mig ge nästan hur mycket som helst för att få komma hem till dig och få lära mig! Men det är nog lite för långt från Adelaides södra förorter till Göteborg ;( Skitåpannkaka.
Webkurs?

Karin A - January 6, 2013 - 2:08 pm

Jag är absolut intresserad om det passar med tid/dag! Vore väldigt kul att träffa andra bloggare med samma intressen och att lära av dig som alltid inspirerar så mycket. :)

Ha en skön söndag!
Kram Karin

Mormorsglamour- pyssel och inredning - January 7, 2013 - 9:13 am

Men åh! vad kul! Synd bara att man bor i stockholm, det är precis sånt här jag letat efter… En toppenkurs! hoppas verkligen att du får den fulltecknad! Lycka till nu.
Kram
Helena

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 7, 2013 - 4:26 pm

KUL att så pass många är intresserade!! Har fått endel på mejlen också, så det här ska nog gå vägen om inte alltför många backar ur när det väl “gäller”.

Jag återkommer snart med datum och riktig anmälan och då med förtur för er som anmält intresse!

Jag är intresserad men behöver lite framförhållning :)

MÅ Gott - January 11, 2013 - 11:05 am

jag hoppas du får kursen fulltecknad! Det är något jag gärna skulle vilja lära mig, men tyvärr bor jag i norra Sverige och har ingen möjlighet att ta mig till Göteborg.

Emmy - January 11, 2013 - 11:08 pm

Åh, det hade varit jättekul att vara med. Det beror helt och håller på när detta kan tänkas bli. Har en hel del planerat i vår, men om jag bara är ledig denna dag så är jag intresserad.

Maria Nilson - March 16, 2013 - 11:36 pm

Är absolut intresserad! Har tänkt starta upp min egen matblogg så småningom. Men kan bara om kursen är på en helg eftersom jag bor i Värmland.(möjligtvis en fredag)

//Maria

Ida - December 15, 2014 - 11:03 pm

Jag är sjukt intresserad om den startar igen :)

Ann-Charlotte Bengtsson - February 28, 2015 - 1:38 pm

Hej!

Fina bilder! Håller du fortfarande kurser?

Kan du svara i dag vore jag tacksam!

// AnnCahrlotte

Sonja {Dagmar's Kitchen} - March 2, 2015 - 11:04 am

Hej AnnCharlotte! Visst håller jag fortfarande workshops – både i grupp och enskilda. Håller på att försöka få till åtminstone ett datum i vår, och när den workshopen är klar kommer du att kunna hitta den här: http://www.dagmarskitchen.se/dagmars-kitchen-workshops/

Nya workshops läggs även upp som blogginlägg, så om du följer bloggen kommer du inte att missa det!