Det här är lite läskigt. För även om jag vid det här laget fått några förfrågningar från bloggläsare som undrar om jag möjligen håller kurser i matfoto/matstyling, och även om jag redan har haft ett par “privata” workshops så är det med ganska mycket pirr i magen som jag skriver det här nu.
Men jag frågar ändå. Eftersom jag tycker det skulle vara så kul, och för att ha en chans att planera och prioritera årets jobb.
Jag undrar alltså om Du skulle vara intresserad av en heldags workshop inom matfoto & matstyling? Fortsätt ner för mer detaljer och för att få reda på hur du gör en intresseanmälan.
Workshop – Matfoto & Matstyling – Göteborg Vintern/Våren 2013 – Intresseanmälan
Vill du lära dig komponera, styla och ljussätta tilltalande matbilder? Vill du utveckla ditt bildberättande? Vill du lära dig mer om hur man jobbar på bästa sätt med naturligt ljus i matbilder? Då är du kanske intresserad av min workshop?
Vi kommer bland annat att gå igenom:
• Kort om hur man skapar kreativa, enkla, tilltalande och vackra maträtter av säsongens råvaror
• Diskussion och “hands-on” experimenterande kring frågorna: Vad är en bra matbild? Vilka element bidrar till att göra en bild intressant? Hur gör man för att få till de där bilderna som man vill “äta upp”?
• Hur man berättar med bilder. Varför är det intressant med en bild på ägg när jag ska göra pannkakor?
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt?
• Tips och tricks kring styling av matbilder
• Efterbehandling (Lightroom, Photoshop)
Förkunskaper och mål
Kursen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma. Vi kommer bland annat att gå igenom bildkomposition, kameravinklar, ljussättning, styling och lite efterbehandling.
Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.
Vad är naturligt ljus?
Något som kan vara viktigt att veta är att jag kommer inte gå igenom någonting om blixtar, softboxar eller annan ljussättningsutrustning då jag enbart jobbar med naturligt (befintligt) ljus. Det innebär att jag året runt använder det ljus som finns – oftast från ett fönster eller utomhus – och använder inget “konstgjort” ljus. Däremot lär jag ut hur det naturliga ljuset med enkla medel kan manipuleras för att få bästa effekt.
Detaljer i nuläget
Minsta antal deltagare för att kursen skall bli av är fem personer. Max sju deltagare per kurs.
Kursen kommer att hållas hemma hos mig (5 min. promenad från spårvagn 11 eller 15 min. med bil från Gbg. C) och ingenting är detaljplanerat ännu. Om tillräckligt intresse finns kommer en detaljplan i samband med den bindande anmälan.
Preliminärt håller vi på från ca. 10-16 och vi hjälps åt att laga/baka den mat som skall fotas. Kaffe/Thé, och lättare mat/fika (som vi fixar tillsammans) ingår. Pris ca. 1 950 sek/ person (inkl. moms).
—
Är du intresserad? Mejla mig på sonja@dagmarskitchen.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet. Ange gärna om du har någon matallergi samt om du helst tar kursen en vardag eller en lördag.
OBS! Detta är bara en intresseanmälan för att jag skall få en idé om hur många som kan tänkas vara intresserade. Om tillräckligt intresse finns får ni som anmält intresse förtur till bokning och mer info om defintiv bokning kommer då att läggas ut här på bloggen.
För dig som inte vet kan det vara intressant att veta att jag har jobbat som fotograf i drygt tre år och har specialiserat mig på människor, mat och lifestyle. Jag jobbar enbart med naturligt ljus och i naturlig miljö.
Hoppas nu att ni blir tillräckligt många intresserade så att kursen blir av!
show hide 20 comments