Workshop i Göteborg 23/3 2013 – matfoto, matstyling & befintligt ljus

EDIT (2013-01-16): Workshopen är fullbokad, men du kan mejla mig på sonja@dagmarskitchen.se om du skulle vilja stå på väntelistan till detta datum (23/3). Jag planerar även att hålla ytterligare en workshop i maj/juni och info kommer inom kort här på bloggen.

Anmälan är nu öppen för en heldags härlig matfoto & matstyling workshop där du kommer att bli överöst med inspiration, härligt naturligt vårljus, styling- & fototips och massor av vacker & fräsch mat att fota – och äta! Ja, vi kommer bokstavligen att äta upp våra bilder eftersom jag har lagt upp workshopen så att vi lagar en liten trerätters lunch tillsammans (med vissa moment förberedda för att spara tid) som vi först stylar & fotar och sedan äter upp.

Observera att fokus kommer att ligga på foto, styling samt befintligt ljus och matlagningsbiten är mycket enkel och väl förberedd.

Workshopen kommer att hållas i GöteborgTandkullegatan 40, Västra Frölunda – den 23/3 klockan 10-16. Du tar dig enkelt hit med spårvagn nummer 11 eller med bil.

Pris: 1 950 sek (inkl. moms) – fika, lättare lunch och kursmaterial ingår.

Vi kommer bland annat att gå igenom
• Kort om hur man skapar kreativa, enkla, tilltalande och vackra maträtter av säsongens råvaror
• Diskussion och “hands-on” experimenterande kring frågorna: Vad är en bra matbild? Vilka element bidrar till att göra en bild intressant? Hur gör man för att få till de där bilderna som man vill “äta upp”?
• Hur man berättar med bilder. Varför är det intressant med en bild på ägg när jag ska göra pannkakor?
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt?
• Tips och tricks kring styling av matbilder – komponering, färg och textur
• Kamerainställningar, vinklar m.m.
• Efterbehandling (Lightroom, Photoshop)

Förkunskaper och mål
Workshopen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma.

Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.

Vad är befintligt ljus?
Något som kan vara viktigt att veta är att jag kommer inte gå igenom någonting om blixtar, softboxar eller annan ljussättningsutrustning då jag enbart jobbar med naturligt (befintligt) ljus. Det innebär att jag året runt använder det dagsljus som finns tillgängligt – oftast från ett fönster eller utomhus – och använder inget “konstgjort” ljus. Däremot lär jag ut hur det naturliga ljuset med enkla medel kan manipuleras för att få bästa effekt.

Gör så här för att anmäla dig
Mejla din anmälan till sonja@dagmarskitchen.se eller ring på +46(0)705 505 501. Ange ditt fullständiga namn samt postadress och telefonnummer.

VIKTIGT! Ange även om du har någon matallergi eller annat som kan vara av intresse när jag planerar maten.

Max antal deltagare – sju personer. Förtur gäller för de som redan anmält sitt intresse.

Villkor för anmälan
En anmälningsavgift om 30% av den totala kursavgiften tas ut vid anmälningstillfället (faktura 10 dagar). Anmälningsavgiften är “ej återbetalningsbar” – men den kan (om du skulle återta din anmälan) fortfarande användas som delbetalning vid ett senare kurstillfälle. Dock ges ingen garanti för att nästa workshop ligger på exakt samma totala kostnad som denna.

Resterande belopp skall vara inbetalt senast 5 dagar innan kurstillfället. Detta belopp återbetalas endast vid sjukdom – alternativt kan du välja att använda det vid nästa kurstillfälle. I så fall räknas du som redan anmäld. För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än tre veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än en vecka före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Om Dagmar’s Kitchen (aka Sonja Dahlgren) av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in workshopen (allvarlig sjukdom, familjeangelägenhet etc.) återbetalas naturligtvis hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften.

Förhandsinfo, enkät (för att jag skall veta så mkt som möjligt om förväntningar, förkunskaper m.m.) med mera kommer att skickas ut cirka en månad innan kurstillfället till alla anmälda.

Annat som kan vara bra att veta
Du behöver ta med dig:
• Egen kamera och minneskort – gärna SLR
• Stativ (om du har)
• Reflexskärm (om du vill jobba med det)
• Handdukar eller tyger om du vill sätta din egen prägel på dina bilder. Det kommer också att finnas material att låna under dagen.

Eftersom detta är första gången jag anordnar en workshop ber jag om ursäkt om jag missat eller glömt något – men bara mejla mig om du vill veta mer så svarar jag så fort som möjligt!

show hide 4 comments

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 14, 2013 - 2:16 pm

WOW – redan tre anmälda inom 30 minuter! Skynda om du inte vill missa!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 14, 2013 - 5:45 pm

Fantastiskt roligt – nu är fem anmälda, vilket innebär att kursen blir av!

Emmy - January 14, 2013 - 11:27 pm

Åh, jag hade så gärna velat vara med, men jag får inte ihop det tidsmässigt :-(

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 15, 2013 - 8:46 am

Synd Emmy, hoppas att nästa gång passar bättre.