Thaisoppa med kyckling & nudlar och finfina receptkort på Tasty Cards

Det har varit ovanligt tyst här på bloggen ett tag och det beror på att jag varit på skidsemester med familjen. Vi har haft en fantastisk vecka i Sälen med massor av snö, en hel del sol och många långa dagar i skidbacken.

Frågar ni mig så är skidsemester ett av de absolut bästa sätten att semestra på. Man är ute i friska luften hela dagarna, äter en massa färdiglagad medhavd mat (så gör i alla fall alltid vi) och tar knappt fram sminkväskan på en hel vecka. Total avkoppling alltså! Så nu är jag tillbaka – utvilad och redo för nya tag.

En av rätterna vi hade med oss till fjällen var den här soppan. Jag “uppfann” den för flera år sedan när vi bodde i Kina, och den är numera en riktig storfavorit i vår familj. Alla älskar den och det blir alltid succé att ställa fram en stor gryta med den här soppan på bordet.

Soppan finns också att köpa som receptvykort på Tasty Cards.

Tasty Cards är, precis som det låter, smakfulla vykort med vackra bilder och recept. Vi är för närvarande 18 kreatörer som alla bidrar med sina unika recept och bilder, och dessa finns alltså att köpa som vykort av högsta kvalitet. Perfekt till exempel för företag att skicka som julkort eller sommarhälsning, men användningsområdet begränsas förstås bara av din fantasi.

Så har du inte hört talas om Tasty Cards är det hög tid att skynda dit och ta en tittmina kort hittar du här, och de är under ständig uppdatering.

Thaisoppa med Kyckling & Nudlar, 4 personer

2 kycklingfiléer
neutral rapsolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 5 cm färsk ingefära, finhackad
salt & peppar
2 msk curry (eller mer efter smak)
1 burk ekologisk kokosmjölk
8 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
125 g risnudlar

1) Skär kycklingen i mindre bitar och stek i rapsoljan tills bitarna fått färg. Tillsätt finhackad vitlök, ingefära, salt, peppar och curry och fräs ytterligare någon minut.
2) Tillsätt kokosmjölk och buljong och låt soppan puttra under lock ca 5 minuter.
3) Tillsätt nudlar och grädde och låt koka utan lock tills nudlarna är klara. Smaka av med salt och peppar.

TIPS! Kycklingen kan naturligtvis bytas ut mot till exempel räkor eller något annat som du gillar. Men eftersom räkorna inte bör koka länge kan du i så fall tillsätta dem mot slutet och eventuellt bara fräsa dem snabbt i kryddor innan du tillsätter dem i soppan.

show hide 8 comments

tinajo - February 4, 2013 - 12:19 pm

Ser riktigt gott ut, fin styling också (och japp – hittade dig via Infing)! :-)

Mary - m.ade b.y m.ary - February 4, 2013 - 12:43 pm

Mmm, det var underbart att ha träffat Liselotte, speciellt eftersom vi hade en hel del gemensamt! Du hade älskat hennes studio…den var helt galet fin. Hon delade det med en fotograf som hon samarbetade med, vilken dröm att få dela en fantastisk studio med en kreativ kollega! Inspirerande att höra hennes historia också, hon har ju inte heller ngn eg utbildning inom mat. :) Kram på dig tjejen

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 4, 2013 - 12:48 pm

Tinajo – tack! Och visst är det roligt så mycket man hittar via alla fina bloggar man besöker titt som tätt ;-)

Mary – jag förstår att det var superinspirerande! Och ja, jätteintressant med Liselottes historia. Läste lite av den i något magasäng i somras. Kram kram

Ella - February 4, 2013 - 10:23 pm

Det här lät ju toppen Sonja! Blir ju hungrig direkt. Receptet sparat! Underbart ljus du fick till soppan där också! Kram

Sandras Matkrypin - February 5, 2013 - 7:58 am

Soppan ser fantastiskt god ut! Och vilken smart idé med tasty cards :)

tina - February 9, 2013 - 1:21 pm

Åh, thaisoppa som är så gott! Själv kom jag just innan för dörren, ute viner snöstorm och jag önskar så att mat lagade sig själv ibland.

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 9, 2013 - 3:43 pm

Ella & Sandra – tack för era kommentarer! Ja, den här soppan är verkligen ett supersäkert kort om man gillar asiatiska smaker.

Tina – Jag önskar precis som du ibland att maten lagade sig själv… Men då är det ju tur att det finns hämtmat ;-)

[…] be on the safe side I used the same spices as I do for this soup. A long time favorite in our […]