International day of happiness – det ska firas med ett glädjetips

Jag fick just veta att det är International Day of Happiness idag.

Låter inte det underbart?

Och då slog det mig att jag måste dela med mig av en sån där liten härlig och enkel sak som man kan bli väldigt glad av. I alla fall om man är en “foodie” som jag.

Det här är helt enkelt grovt havssalt som färgats djupt rosa av att baka rödbetor ovanpå saltet. Tänk att man kan få till den här vackra biprodukten så enkelt!

Visst blir väl du också glad av detta?

Testa själv och bli glad – och gör sedan någon annan glad genom att bjuda på saltbakade rödbetor med lite olivolja, rosmarin, getost och några rosa saltkorn.

Saltbakade rödbetor
Sätt ugnen på 150 grader. Ansa och skrubba rödbetorna. Placera dem i en ugnsform med ett lager havssalt, cirka 1,5-2 cm salt är lagom. Baka mitt i ugnen ca 2 timmar, eller tills rödbetorna känns mjuka (testa med en sticka).

Låt saltet torka när du tagit bort rödbetorna och sedan kan du hacka loss det och spara i en burk.

show hide 8 comments

Christer Erngren (@nukokarjag) - March 20, 2013 - 12:10 pm

Det gör mig glad :))

C - March 20, 2013 - 3:38 pm

Så underbart vackert! Har det tagit smak också eller endast färg?

Sonja {Dagmar's Kitchen} - March 20, 2013 - 6:04 pm

Nix, ingen smak. Bara färg!

Linn - March 21, 2013 - 7:53 pm

Jag hade ingen aning om att det fanns en sådan dag, men varför inte? Nästa år ska jag komma ihåg att fira den.

Rosa salt skulle jag gärna äta varje dag (och varför inte på Alla hjärtans dag?), ger garanterat ett leende.

tina - March 24, 2013 - 1:23 pm

Jag som Christer, du gör mig glad! Hur kan man bli annat när man tittar in här och ser alla fina konstverk till matbilder? Tack för det!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - March 24, 2013 - 5:06 pm

Åh, tack Tina vad du är snäll!

Roligt att man kan göra några glada med lite färg :-)

Linn – jag hade ingen aning heller! Och tydligen instiftades den av FN förra året, så det är kanske inte så konstigt att vi inte hunnit snappa upp det.

Henrik - En salig soppa - March 26, 2013 - 8:44 am

Sådana här småsaker blir man ju så glad av..Skall så klart provas.
Jag använde mig av rödbeta när jag skulle färga min inlagda rödlök vilket gav en fantastisk nyans som verkligen kunde lyfta en rätt.
Tack för din inspiration!

/Henrik – En salig soppa

Sonja {Dagmar's Kitchen} - March 26, 2013 - 8:53 am

Henrik – tänk vad lite färg kan pigga upp! Särskilt när det är naturligt färgat :-) Det låter ju som en supersmart idé att färga inlagda rödlöken med just rödbeta.