Jag fick just veta att det är International Day of Happiness idag.
Låter inte det underbart?
Och då slog det mig att jag måste dela med mig av en sån där liten härlig och enkel sak som man kan bli väldigt glad av. I alla fall om man är en “foodie” som jag.
Det här är helt enkelt grovt havssalt som färgats djupt rosa av att baka rödbetor ovanpå saltet. Tänk att man kan få till den här vackra biprodukten så enkelt!
Visst blir väl du också glad av detta?
Testa själv och bli glad – och gör sedan någon annan glad genom att bjuda på saltbakade rödbetor med lite olivolja, rosmarin, getost och några rosa saltkorn.
—
Saltbakade rödbetor
Sätt ugnen på 150 grader. Ansa och skrubba rödbetorna. Placera dem i en ugnsform med ett lager havssalt, cirka 1,5-2 cm salt är lagom. Baka mitt i ugnen ca 2 timmar, eller tills rödbetorna känns mjuka (testa med en sticka).
Låt saltet torka när du tagit bort rödbetorna och sedan kan du hacka loss det och spara i en burk.
—
show hide 8 comments