Kom på att jag glömt önska er en riktigt glad påsk, så jag gör det nu i efterhand istället.
Följer du mig däremot på Facebook har du kanske sett en liten påskhälsning där – för när inte det “riktiga” bloggandet hinns med så brukar jag i alla fall uppdatera på något sätt via Facebook eller Instagram.
Så följ mig gärna där om du är intresserad av snabba uppdateringar!
Men nu ska du få receptet på världens kanske godaste mandelkaka – förutsatt att du gillar mandel förstås. Och den är också fullproppad med ägg och smör – inte alls konstigt att den tokgillas av mig när alla mina favoritråvaror finns med!
Receptet är inte mitt utan kommer från duktiga Xanthe Clay via boken The Contented Cook.
Enjoy – och glad påsk i efterskott!
—
Saftig mandelkaka
1 msk vardera av strösocker och mjöl, att pudra formen med
170 g smör + extra till formen
170 g fint strösocker (caster sugar), vanligt strösocker fungerar också fint
4 ägg, lätt uppvispade
170 g finmalda mandlar
florsocker att pudra med
1) Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en 26 cm kakform/pajform och pudra den med strösocker och mjöl.
2) Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, lite i taget, under konstant vispning.
3) Vänd försiktigt ned mandeln med en spatel/slickepott och bred ut smeten i formen.
4) Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Täck med folie efter halva tiden om kakan ser ut att få för mycket färg.
Njut i vårsolen med en kopp kaffe eller två!
show hide 9 comments