Rabarberkräm

Det blir inte somrigare. Och det blir inte enklare. Knappast godare heller.

Rabarberkräm tror jag är en “rätt” som går rakt in i hjärtat hos de flesta. Och som de flesta förknippar med sommarlov och barndomens somrar.

Glöm inte bort det enkla. Har du “för mycket” rabarber – gör rabarberkräm!

……..

Rabarberkräm

ca 8-10 portioner

500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
4 dl vatten
1 dl rårörsocker
3 msk potatismjöl+kallt vatten

1) Skölj och skiva rabarbern tunt. Koka upp den tillsammans med vatten och socker och låt koka 3-4 minuter under lock.
2) Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta av kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle – rör under tiden. Koka sedan bara upp krämen snabbt och ta av från värmen direkt.
3) Häll upp krämen i en skål och sockra lätt på ytan så att den inte skinnar sig.

Servera krämen ljummen eller kyld med kall mjölk. Njut!

Trevlig helg!

show hide 5 comments

Karin - June 14, 2013 - 9:51 pm

Åh va gott! Älskar det enkla goda! Får nog gå ock palla lite rabarber hos grannen så jag kan göra alla dina fantastiska recept. Kram!

Sara på Vardag.nu - June 15, 2013 - 7:37 pm

Åh, ja, rabarberkräm… Det har jag många fina minnen till. Somrar hemma på altanen och en stor skål med rabarberkräm med kall mjölk… Så gott!

Louise - June 17, 2013 - 8:02 pm

Älskar krämer! Bäst är hallonkräm med gräddmjölk :-)
Eftersom jag letat som en tok. Månader efter de här skedarna måste jag bara få fråga vart du fått tag på dina? Är bla inne på Sabres e-shop men hittar bara porslin där.

Sonja {Dagmar's Kitchen} - June 18, 2013 - 3:07 pm

Karin – ja, gör det! Och jag tycker man ser förvånansvärt många som inte använder sin rabarber ;-) synd och skam tycker jag!

Sara – ja, visst är det galet mysigt och mumsigt!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - June 18, 2013 - 3:08 pm

Louise – ja, visst är det gott! Jag köpte mina skedar i Sabres e-shop förra sommaren. Kanske är det så att de inte säljer dem längre?