Saltad mjölkchokladganache med sommarens röda bär

Idag hade jag besök i studion/köket av underbara Eva för en fyratimmars “one-on one workshop” i matstyling och matfoto. Det var så himla kul att få jobba med dig några timmar Eva, och jag hoppas att du fick mycket inspiration och behållning av dagen!

Tillsammans stylade vi och fotade tre rätter på alla tänkbara sätt och som avslutning åt vi den här ganachen med jordgubbar och körsbär.

……..

Och den här lilla sötnosen är så vansinningt god, och så otroligt lättfixad att jag tänkte jag skulle tipsa om det till midsommar. Själv älskar jag nämligen desserter som går att förbereda redan dagen innan och som bara piffas strax innan servering.

Se bara till att använda en riktigt bra choklad så har du superlyx i ett litet glas på nolltid.

Glad midsommar!

……..

Saltad mjölkchokladganache med sommarens röda bär

ca 4 st

125 g mjölkchoklad av bra kvalitet (jag använder Valrhona Jivara , 40%)
3/4 dl vispgrädde
1 msk honung
1 nypa havssalt
1 msk smör
50 g philadelphiaost

rostade nötter, jordgubbar eller andra bär i säsong

1) Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke som tål värme och mixerstav.
2) Koka upp vispgrädde, honung och havssalt.
3) Häll gräddblandningen över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och pulsmixa (tryck av och på). Mixa bara precis tills krämen gått ihop – annars kan den skära sig.
4) Fördela ganachen i fyra små glas eller formar och ställ svalt. Tag fram minst 30 minuter innan servering så att ganachen mjuknar något. Dekorera med rostade nötter och bär.

show hide 3 comments

Emmy - June 19, 2013 - 11:06 pm

Det ser verkligen ut att vara en riktig liten goding :-)

Sandras Matkrypin - June 26, 2013 - 8:07 am

En perfekt dessert som är söt och bryts av med syrliga bär :) Låter som något jag måste testa!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - July 1, 2013 - 7:47 pm

Emmy – Japp, och otroligt lättfixad!

Sandra – Absolut, bären måste med! Brukar göra den med vaniljstekta äpplen på höst/vinter och det är nästan snäppet värre ;-)