Färgglad vintermat + fota under den mörka årstiden :: Matfoto & matstyling – workshop i Göteborg 25/10 2014 :: A food photography & food styling workshop

A food photography & food styling workshop in Gothenburg 25/10 2014 :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

I am so excited to finally announce this workshop that I have been working on for a while. So many of you readers have emailed and asked whether there will be an autumn workshop and now it’s here. This will be my only group workshop this autumn and I hope to see some of you there! It will be held in Swedish – hence the info below in Swedish. But please don’t hesitate to contact me should you be interested in participating anyway.

Det känns superkul att äntligen kunna öppna anmälan för den här workshopen som jag jobbat på ett tag. Många är ni som har mejlat och frågat om det blir någon workshop i höst och nu är den här! Det här blir min enda workshop i höst så skynda dig att boka om du är sugen på en workshop fylld av färgglad höst- & vintermat + massor av tips och tricks för att fota mat och stilleben under den mörka årstiden utan studioljus.

Jag hoppas du kan komma!

Purple kale :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

Workshopen är slutsåld!

Plats & Tid
Workshopen kommer att hållas i GöteborgTandkullegatan 40, Västra Frölunda – den 25/10 klockan 10-16. Du tar dig enkelt hit med spårvagn nummer 11 eller med bil.

Pris: 2 900 sek (inkl. moms) – fika, trerätters lunch och kursmaterial ingår.

Vi kommer bland annat att gå igenom
• Hur man skapar kreativa, enkla, tilltalande och vackra maträtter och stilleben av säsongens råvaror
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt? Fokus på att fota under det mörka halvåret.
• Tips och tricks kring styling av matbilder – komposition, färg och textur m.m.
• Kamerainställningar, vinklar, utrustning m.m.
• Kort genomgång av efterbehandling (Lightroom, Photoshop)

Förkunskaper
Workshopen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma. Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.

Gör så här för att anmäla dig
Mejla din anmälan till sonja@dagmarskitchen.se eller ring på +46(0)705 505 501. Ange ditt fullständiga namn samt postadress och telefonnummer.

Max antal deltagare är åtta personer.

Villkor för anmälan
En anmälningsavgift om 50% av den totala kursavgiften tas ut vid anmälningstillfället (faktura 10 dagar). Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar – men den kan (om du skulle återta din anmälan) fortfarande användas som delbetalning vid ett senare kurstillfälle (gruppworkshop eller “one-on one”).

Resterande belopp skall vara inbetalt senast 5 dagar innan kurstillfället. Detta belopp återbetalas endast vid sjukdom (läkarintyg). För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än tre veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än en vecka före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Om Dagmar’s Kitchen (Sonja Dahlgren) av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in workshopen (allvarlig sjukdom, familjeangelägenhet etc.) återbetalas hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften.

Vid färre än fem anmälda förbehåller Dagmar’s Kitchen sig rätten att ställa in workshopen och återbetalar i så fall hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften.

Varmt välkommen med din anmälan!

Gluten free beet tart :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

show hide 6 comments

Anna - September 25, 2014 - 8:27 pm

Jag har varit på matfoto workshop hos Sonja. Det var en dag fylld med god mat och många bra tips. Sonja förklara på ett enkelt sätt och är dessutom super trevlig. Kan varmt rekommendera hennes workshop.
Anna

Sonja {Dagmar's Kitchen} - September 27, 2014 - 12:28 pm

Tack Anna – så gulligt skrivet! :-) Och vad spännande att du har en blogg nu – måste kolla in mer noga asap!

Ashley - November 25, 2014 - 12:31 am

Hello! I would reeeeally love to know what the pink herb tarts are in the above photo. Do you have the recipe online?
Thanks so much!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - November 25, 2014 - 11:38 am

Ashley – Hello! They are beet tarts with thyme and goat’s cheese. No recipe on the blog unfortunately.

Eyecandypopper - December 18, 2014 - 12:03 am

will you teach workshops in English?

Sonja {Dagmar's Kitchen} - December 18, 2014 - 7:00 am

I don’t have any group workshops in English planned, but I have done one-on-one private workshops in English. Please contact me if interested!