Linda Lomelino’s “Sweet Food & Photography” giveaway

Linda Lomelino's

Isn’t it just lovely to see when creative and talented people get to put their work out into the world? Most of you are probably familiar with Linda Lomelino – and if not, do hurry over to her blog Call me Cupcake to check it out! I have been following her for quite some time now, and in May I also had the great honour to have her as a participant at one of my workshops. And she is just as lovely in person as she seems on her blog!

Linda Lomelino's

One of my favorite spreads

The book Sweet Food & Photography is Linda’s third book and it’s a true work of art! The styling and the photography is pure magic, and just looking at the photos makes me want to bake all of those cakes and sweets. Right away. The book is filled with tips and tricks, not just for baking, but also for styling and photographing your work. In other words the perfect book for that hard-core foodie that you probably are if you read my blog (haha!).

The book was recently published in Sweden (it’s in Swedish) and Linda has been kind enough to share three copies of the book with three lucky readers!

Linda Lomelino's

Thank you Linda for mentioning Dagmar’s Kitchen as a source of inspiration on page 96!

If you would like to win a copy, please leave a comment below and share with us your favorite Christmas dish (sweet or savory doesn’t matter!). Make sure to leave your name and contact email so I can get in touch with you. Please note that only Swedish residents are eligible to join the giveaway. The giveaway will close on Wednesday, December 31st.

Linda Lomelino's

show hide 20 comments

Alexandra - December 15, 2014 - 10:11 pm

Julbordet är fyllt av tunga rätter, men min favorit är en grönkålssallad med torkade fikon och aprikoser, valnötter, tunt skivad rödlök, äpple och fetaost. Hur gott som helst! Vacker också, vore en fröjd att se din eller Lomelinos tolkning av den:-)

Mikaela - December 15, 2014 - 10:34 pm

Håller tummarna nu! Min favoriträtt under julen är tunnbröd med skinka och julmust till. Kanske inte en rätt, men favoriten :-)

Stephanie walden - December 16, 2014 - 7:18 am

Beautiful Book. Photos are lovely.

Maja - December 16, 2014 - 10:00 am

Jag är vegetarian och tycker alltid att det är lite jobbigt att bli bortbjuden över jul när alla andra äter prinskorv, köttbullar och skinka… Därför brukar jag oftast äta mig mätt på knäck! Det är mitt allra godaste.

Louise Bondebjer - December 16, 2014 - 10:40 am

Fantastisk bok och blogg som Linda ger inspiration ifrån!
Likaså gör du med din härliga blogg, Dagmars kitchen- TACK!

God Jul i stugan:)
Hälsning från Skåne

Catarina Davidsson - December 16, 2014 - 11:44 am

Den absoluta favoriten, som inte får saknas på julbordet, är apelsin och rosmarin gravad lax med basilikasås. Så gott att det inte går att sluta äta.
Nu håller jag tummarna för att jag får lägga vantarna på en av Lindas böcker.
Ha de bäst. Catarina

Ilya - December 16, 2014 - 1:18 pm

Jag uppväxt i Virtryssland. Den största minne som jag har från varje Jul är att vi hade jättestort skål med Rysk sallad på bordet. Den var alltid kvar till nästa dagen och den var även bättre när man äter den på morgonen :-) Den sallad är inte “nyttig” men det är den bästa minne som jag har från min barndom.

Jag håller tummarna nu :-) Vill gärna baka något från den fin boken!

Trollmamma - December 16, 2014 - 1:39 pm

Bästa julmaten är prinskorv och bruna bönor. Antar det är därför jag tycker alla julbord på restaurang är så vanvettigt dyra…

Britt-Marie - December 16, 2014 - 2:03 pm

Min favorit på julbordet är pappas julfudge. Den kokade han alltid varje jul och den blev söt och smulig och alldeles underbar. Numera är min pappa gammal och kan inte längre koka fudge så jag försöker göra den själv men trots att jag vet hur han gjorde så blir den aldrig så där god som hans.

Linda - December 16, 2014 - 3:04 pm

Något jag måste både baka och äta oförskämt stora mängder av på julafton (ok…under hela december om vi ska vara ärliga) är mjuk pepparkaka. Mjuk pepparkaka i alla olika former. Som cupcake, som tårta, eller bara precis som den är. Ljuvligt gott!

Och vilken perfekt avslutning på året om man skulle vinna den här boken som jag gått och sneglat på ett tag nu! :)

Mvh/Linda

Yelena - December 16, 2014 - 3:34 pm

I love vanilla meringues with hot chocolate-)) Your work is amazing!!

Linda B - December 17, 2014 - 2:54 pm

Hembakat mjukt tunnbröd med julskinka och hemkokt äppelmos eller en skiva vällagrad ost. Jag är så glad över att min farmor lärde mig baka mjukt tunnbröd hemma i bagarstugan ute på landet i Jämtland.

Sanna Ek - December 17, 2014 - 8:33 pm

En nyfunnen favorit som ska bli tradition; Rocky road! Hallelujah! :D oslagbart är annars egna sillsalladen!

Lina - December 18, 2014 - 9:05 am

Åh – vill gärna vinna en bok! Min favorit på julbordet är sillen (eller sillarna!). Behöver inte mycket utöver det!

Caroline - December 21, 2014 - 9:47 am

Boken ser helt fantastiskt fin ut! Min favorit är chokladtryffeln, enkel att göra och går att variera med alla möjliga smaker. Är ett perfekt avslut på julbordet!

Chelsea - December 28, 2014 - 4:49 pm

The original Betty Crocker’s cookbook toffee bars.

Karolina - December 31, 2014 - 7:29 pm

Vill gärna vinna såklart! Sillen och laxen e bäst på julbordet tycker jag!

Katerina - December 31, 2014 - 8:48 pm

My all time favorite Christmas food has to be melomakarona. A traditional greek cookie dipped in honey syrup. It’s rich orange, cinnamon and clove scent reminds me of my childhood when the house would smell like a sweet bite of sin!

Elisa - January 4, 2015 - 1:21 pm

What a gorgeous book! I cannot read Swedish, but something this beautiful wouldn’t go to waste on a coffee table, proudly displayed for guests to browse and for a shot of inspiration whenever one needs one :-)

Happy New Year!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 9, 2015 - 12:08 pm

Tack för alla kommentarer! Vinnarna är nu dragna och har meddelats!