Matfoto & Matstyling + Vegetarisk lunch – workshop i Göteborg 17/3 2017 :: A Vegetarian Lunch + Food Photography & Food Styling Workshop

I am so excited to finally announce a workshop here again! I haven’t held a group workshop in almost two years, and I’m so thrilled to finally be able to do it again. And naturally, I hope to see some of you there! It will be held in Swedish – hence the info below in Swedish. But please don’t hesitate to contact me should you be interested in participating anyway!

Det känns fantastiskt kul att äntligen kunna öppna anmälan för en Dagmar-workshop igen! Jag har inte haft en workshop sedan maj 2015, och ni är många som har mejlat och frågat när nästa blir. Nu är det äntligen dags, och jag hoppas att just Du kan komma! Kan du tänka dig ett bättre sätt att rivstarta våren?

Det kommer att bli en dag fylld av inspiration och ny kunskap i en inspirerande miljö, styling- och fototips samt underbara råvaror (från Årstiderna) + vacker och fräsch mat att fota – och äta! Jag kommer att berätta om min väg till matfotograf/matstylist samt om hur det kan vara att jobba som stylist och fotograf – både med små och stora uppdrag. Det brukar också vara väldigt uppskattat av deltagarna att få umgås med ett gäng likasinnade matstyling- och matfotonördar under en dag, och prata mat och foto ohämmat med andra som förstår vad man menar…

Jag är inte själv vegetarian, men har som ni nog vet ett brinnande intresse för plantbaserad mat. Jag vet dessutom att det finns ett stort intresse för vegetarisk mat, och att många av er redan äter vegetariskt eller veganskt. Så därför kör vi på en helt vegetarisk workshop den här gången! Ange vid anmälan om du äter veganskt, så håller jag menyn helt fri från djurprodukter. Vi kommer att styla och fota två sköna vårinspirerade rätter (en matig och en dessert) – och så äter vi förstås upp maten när vi har fotat den!

******Workshopen är slutsåld!******

Plats & Tid
Workshopen kommer att hållas i GöteborgTandkullegatan 40, Västra Frölunda – fredagen den 17/3 klockan 9.30-14.30. Du tar dig enkelt hit med spårvagn nummer 11 eller med bil.

Pris: 2 900 sek (inkl. moms) – fika, två rätters vegetarisk lunch och goodie-bag ingår.

Vi kommer bland annat att gå igenom
• Arbetsflöde från val av rekvisita och råvara till färdig bild – jag visar steg för steg hur en typisk matfotografering kan se ut.
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt? Dagsljuslampa som hjälpmedel.
• Tips, tricks och “hemligheter” – styling, komposition, färg och textur m.m.
• Kamerainställningar, vinklar, utrustning m.m.
• En snabb titt på efterbehandling (Lightroom, Photoshop)

Förkunskaper och mål
Workshopen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma. Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot.

Gör så här för att anmäla dig
Mejla din anmälan till sonja@dagmarskitchen.se eller ring på +46(0)705 505 501. Ange ditt fullständiga namn samt postadress och telefonnummer. Ange också om du har någon matallergi eller liknande som jag behöver veta för att planera menyn.

Max antal deltagare är sju personer.

Villkor för anmälan
Anmälan är bindande och kursavgiften betalas via faktura (10 dagar) vid anmälningstillfället. Obetald kursavgift efter påminnelse kan innebära avbokning av platsen.

Om Dagmar’s Kitchen (Sonja Dahlgren) av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in workshopen (allvarlig sjukdom, familjeangelägenhet etc.) återbetalas hela det inbetalade beloppet.

Vid färre än fyra anmälda förbehåller Dagmar’s Kitchen sig rätten att ställa in workshopen och återbetalar i så fall hela det redan inbetalade beloppet.

Varmt välkommen med din anmälan!

Denna workshop sponsras av Årstiderna, vilket innebär att vi kommer att ha tillgång till underbara ekologiska råvaror av bästa kvalitet! Tack Årstiderna för att ni stöttar!

show hide 6 comments

Niklas Johansson - January 26, 2017 - 11:53 pm

Hej! synd att workshopen är full, kommer ni ha en till?

Sonja {Dagmar's Kitchen} - January 27, 2017 - 12:12 pm

Hej Niklas! Det är inte helt klart ännu, men troligen blir det en till i maj! Info kommer här på bloggen i feb/mars!

Lena Evertsson - February 13, 2017 - 9:50 pm

Hej!
Jag är superintresserad på att vara med på din nästa workshop!
Hur håller jag koll på när/om det blir av?
Hälsningar Lena

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 15, 2017 - 5:15 pm

Hej Lena! Vad kul! Eventuellt blir det en till i maj. Jag sätter upp dig på en emaillista så får du info om och när det blir av!

Peter Bjelke - March 30, 2017 - 9:51 pm

Hej!

Är intresserad av Workshop matfoto. Hör gärna av Dig om det blir någon mer!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - March 31, 2017 - 10:56 am

Hej Peter! Absolut – mejlar dig isf!