Godaste hallonsmoothien

Idag stannade jag hemma med barnen. Tuva var trött och hade ont i huvudet igår, så jag fick hämta henne på skolan. Men efter lite vila så är hon pigg som en nötkärna igen, så det var ingen riktig sjuka den här gången. Hursomhelst så stannade vi hemma idag och då blev det hallonsmoothie till mellanmål på förmiddagen.

Man kan ju mixa ihop vad som helst i en smoothie. Det behövs inga recept. Men just det här har blivit en sån lyckad kombination att vi gör den om och om igen. Enligt mig den bästa hallonsmoothien. Extra festligt blir det om man häller upp den (med hjälp av en tratt) i en liten flaska. Just denna fanns på vårt Ica Maxi för 24.90 pix. Och så blev jag lite löjligt lycklig för ett par veckor sedan när Lagerhaus just hade fått in tjocka smoothie-sugrör i sitt sortiment! Har letat med ljus och lykta efter sådana länge, men inte hittat några här i Sverige.

TIPS! Lite citronsaft gör susen om man har några gamla bruna bananer som man vill använda i smoothien. Utan citronsaft blir det lätt lite “kvalmig” smak, men den lilla syran gör susen!

Hallonsmoothie

Det här behövs till 3-4 glas:

2 bananer
1 kopp (ca 2,5 dl) frysta hallon
1 kopp turkisk yoghurt (eller annan naturell yoghurt)
en skvätt mjölk
en skvätt äppeljuice
ev. saften av en halv citron
1 msk vaniljsocker

1) Mixa ihop alltsammans med en stavmixer eller i en ståmixer. Häll upp på glas/flaskor och njut med sugrör! Lätt som en plätt!

PS. När jag skriver “en skvätt” så betyder det ungefär en halv deciliter. Det är bara att prova tills man har lagom konsistens.

show hide 2 comments

Linn - June 3, 2012 - 5:37 pm

Vilken trevlig idé att servera smoothie så. Jag gillar glasflaskor och serverar gärna saft i dem och vi har alltid en flaska eller två med vatten i kylen. Blir till att leta reda på lite småflaskor också. Tack för tipset om sugrören också. Blir nog en tur till Lagerhaus redan imorgon!

Trevlig blogg! Kikar gärna in igen:)

[…] För mer smoothie-inspiration klicka er vidare till Green Kitchen Stories, What Should I Eat For Breakfast Today och Dagmar´s Kitchen. […]