Pelargoner på fönsterbrädan

Jag älskar pelargoner! Och så här års ger de en sån härlig känsla av “sommar hos mormor och morfar på landet”. Och de skall ju stå i lerkrukor tycker jag. Och så blir det väldigt fint om man använder lite olika storlekar på krukorna (pelargoner vill dock helst inte ha för stor kruka) och dessutom sätter olika fat till. Det ger mer liv än om alla krukor och fat är lika.

Men tänk på att jorden kan torka ut väldigt fort under varma dagar om man planterar direkt i lerkrukan, eftersom leran suger åt sig vatten. Och även om pelargoner tål torka bra så är det bättre att plantera om pelargonerna i plastkrukor om man ska åka bort mer än några dagar, så håller fukten sig i jorden längre. Jorden skall dock helst torka ut mellan vattningarna när det gäller denna underbara planta. Trevlig helg på er!