När jag var liten höll alltid min mamma på med att försöka “nyttifiera” (ett underbart ord som jag tagit till mig från Sofia på Hildas Hem) en massa grejer där hemma. Det var kokt potatis i våfflorna, morötter i brödet, grahamsmjöl i pannkakorna och så vidare… Som barn var vi kanske inte överdrivet förtjusta – vi ville ju bara ha frasvåfflor! Men som vuxen har jag själv börjat förstå grejen med det där, för på senare år har även jag trillat dit och börjat nyttigfiera mina bakverk.
Och just det där att försöka nyttifiera ett bakverk – helst utan att tumma på den goda smaken och konsistensen – tänkte jag skall bli oktober månads bloggutmaning! Så fundera nu ut något som du brukar baka (eller något helt nytt) och försök göra det lite nyttigare än vanligt. Det är helt upp till dig om du bakar bullar, bröd, våfflor eller något annat – men det skall vara något som är “bakat”.
Gör så här för att vara med:
1) Nyttifiera ett bakverk och blogga om det. Skriv i ditt blogginlägg att du är med i oktoberutmaningen på Dagmar’s Kitchen och länka hit.
2) Kommentera här nedanför och länka till ditt blogginlägg, så att vi alla kan få stilla vår nyfikenhet på vad just DU har hittat på!
3) När månaden är slut lägger jag upp alla inlägg här och länkar tillbaka till er.
Nu tycker jag det ska bli jättespännande att få se vad ni hittar på för något nyttigt! Så blogga på nu fram till den 31 oktober så ska vi se vad vi får ihop tillsammans!
Välkommen att vara med!
—
Här är ett par grejer som jag har nyttifierat på sista tiden som inspiration:
Små bärpajer med mandel- och bovetesmul
Kardemumma- & Chokladmuffins med Quinoa
show hide 16 comments