Workshop i Göteborg 25/5 2013 – matfoto, matstyling & befintligt ljus

Edit 2013-03-30: Denna workshop är FULLBOKAD! Men håll utkik efter flera datum och orter framöver…

Happy Valentine’s! Jag hoppas att ni har en underbar dag fylld med kärlek och röda hjärtan. Själv har jag inte hunnit varken baka eller laga något kärleksinspirerat, eftersom jag varit fullt sysselsatt med att plåta mat för ett kokboksprojekt hela dagen.

Och nu är jag helt slut och hade tänkt slå mig ner i soffan för att åtminstone måla naglarna vackert kärleksröda.

På begäran från många av er läsare har jag nu satt ett nytt datum för workshop, och du hittar förhoppningsvis all info du behöver här nedan.

Anmälan är alltså öppen för ännu en heldags matfoto & matstyling workshop där du kommer att bli överöst med inspiration, härligt naturligt försommarljus, styling- & fototips och massor av vacker & fräsch mat att fota – och äta!

Och vi kommer bokstavligen att äta upp våra bilder eftersom jag har lagt upp workshopen så att vi lagar en liten trerätters lunch tillsammans (med vissa moment förberedda för att spara tid) som vi först stylar & fotar och sedan äter upp.

Observera att fokus kommer att ligga på foto, styling samt befintligt ljus och matlagningsbiten är mycket enkel och väl förberedd.

Vi kommer att ha fräscha säsongsråvaror att jobba med, och om vädret tillåter tillbringar vi en del av dagen utomhus.

Plats & Tid
Workshopen kommer att hållas i GöteborgTandkullegatan 40, Västra Frölunda – den 25/5 klockan 10-16. Du tar dig enkelt hit med spårvagn nummer 11 eller med bil.

Pris: 2 250 sek (inkl. moms) – fika, lättare lunch och kursmaterial ingår.

Vi kommer bland annat att gå igenom
• Kort om hur man skapar kreativa, enkla, tilltalande och vackra maträtter av säsongens råvaror
• Diskussion och “hands-on” experimenterande kring frågorna: Vad är en bra matbild? Vilka element bidrar till att göra en bild intressant? Hur gör man för att få till de där bilderna som man vill “äta upp”?
• Hur man berättar med bilder och hittar sitt eget bildspråk
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt?
• Tips och tricks kring styling av matbilder – komponering, färg och textur
• Kamerainställningar, vinklar, utrustning m.m.
• Efterbehandling (Lightroom, Photoshop)

Förkunskaper och mål
Workshopen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma.

Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.

Vad är befintligt ljus?
Något som kan vara viktigt att veta är att jag kommer inte gå igenom någonting om blixtar, softboxar eller annan ljussättningsutrustning då jag enbart jobbar med naturligt (befintligt) ljus. Det innebär att jag året runt använder det dagsljus som finns tillgängligt – oftast från ett fönster eller utomhus – och använder inget “konstgjort” ljus. Däremot lär jag ut hur det naturliga ljuset med enkla medel kan manipuleras för att få bästa effekt.

Gör så här för att anmäla dig
Mejla din anmälan till sonja@dagmarskitchen.se eller ring på +46(0)705 505 501. Ange ditt fullständiga namn samt postadress och telefonnummer.

Men fundera inte för länge – workshopen den 23/3 bokades full på mindre än två dygn.

Max antal deltagare är sju personer.

WORKSHOPEN ÄR FULLBOKAD!

Villkor för anmälan
En anmälningsavgift om 30% av den totala kursavgiften tas ut vid anmälningstillfället (faktura 10 dagar). Anmälningsavgiften är “ej återbetalningsbar” – men den kan (om du skulle återta din anmälan) fortfarande användas som delbetalning vid ett senare kurstillfälle.

Resterande belopp skall vara inbetalt senast 5 dagar innan kurstillfället. Detta belopp återbetalas endast vid sjukdom (läkarintyg). För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än tre veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än en vecka före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Om Dagmar’s Kitchen (aka Sonja Dahlgren) av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in workshopen (allvarlig sjukdom, familjeangelägenhet etc.) återbetalas hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften.

Förhandsinfo, enkät (för att jag skall veta så mkt som möjligt om förväntningar, förkunskaper m.m.) med mera kommer att skickas ut cirka en månad innan kurstillfället till alla anmälda.

Varmt välkommen med din anmälan!

show hide 12 comments

Christer Erngren (@nukokarjag) - February 14, 2013 - 6:35 pm

I will be there :)

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 14, 2013 - 7:06 pm

Kul Christer!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 14, 2013 - 8:39 pm

Ojoj, redan fyra anmälda (efter två timmar!)! Det kommer blir ett härligt gäng även den här gången – och vill du vara med, så skynda – bara tre platser kvar nu!

Mormorsglamour- pyssel och inredning - February 15, 2013 - 2:15 pm

Åh! vad jag läääängtar!! fast nu är det inte långt kvar.
ledsen för att jag varit dålig på att kommentera tillbaka, har varit lite mycket just nu.

Tänkte på dig, ska inte du lägga upp dina bilder på foodgawker.com ? kommer garanterat dra massa trafik! bara ett tips…

Kram
Helena

Victorias provkök - February 15, 2013 - 11:01 pm

Vilka härliga bilder:)
Trevlig helg!!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Tant Gul - February 19, 2013 - 8:24 pm

Hej,
kommer du att hålla någon kurs i Stockholm också?

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 19, 2013 - 9:05 pm

Hej Tant Gul! Inget planerat i nuläget, men skulle det finnas många där uppe som är intresserade och jag kan hitta en lämplig lokal osv. så skulle det vara jättekul.

Emmy - February 28, 2013 - 11:01 pm

Om bara jag hade haft mer tid… Det hade varit superkul att lära mig mer om foto. Hade dessutom varit kul att träffa både dig och ett par av de andra deltagarna som jag bara träffat i bloggvärlden.

Emmy - February 28, 2013 - 11:01 pm

Om bara jag hade haft mer tid… Det hade varit superkul att lära mig mer om foto. Hade dessutom varit kul att träffa både dig och ett par av de andra deltagarna som jag bara träffat i bloggvärlden.

Lee - March 28, 2013 - 10:50 am

Hej!
Finns det plats kvar? Isf vill jag gärna vara med.
/Lee

Agnes - October 25, 2014 - 1:29 pm

Hej! Någon mer workshop på G?

Sonja {Dagmar's Kitchen} - October 25, 2014 - 8:29 pm

Agnes – Hej! Ingen planerad just nu, men troligen blir det en i vår igen. Håll utkik eller boka in dig på en liten privat session. Mejla sonja@dagmarskitchen.se om du vill veta mer om det!