Workshop i Göteborg 12/10 2013 – matfoto, matstyling & naturligt ljus

Denna workshop är slutsåld/This workshop is sold out

Utöver de förutbestämda datumen går det att boka mig för privata workshops, antingen “one-on one” eller som grupp, samt för t.ex. företagsevent. Mejla eller ring 0705 505 501 för mer info, pris och upplägg. En två- eller trerätters brunch/lunch/middag baserad på säsongens bästa råvaror ingår alltid, och maten som vi stylar och fotar äter vi sedan upp.
……..
Apart from set dates, I am also available for workshops one-on one or for a group of friends and for corporate events. Drop me a note or give me a call +46 705 505 501 for more info and pricing. I build the workshops around a simple two- or three course lunch and demonstrate how I work with the light, styling, composition etc. for each course. Then you get to practice on each course before we sit down to enjoy it. One course at a time.

Kickstarta den mörka årstiden med en workshop där du lär dig utnyttja det naturliga ljuset på bästa sätt för att skapa härliga matbilder! Anmälan är nu öppen för ännu en heldags matfoto & matstyling workshop där du kommer att bli överöst med inspiration, styling- & fototips och massor av vacker & fräsch mat att fota – och äta!

Och vi kommer bokstavligen att äta upp våra bilder eftersom workshopen är utformad kring en liten trerätters lunch av säsongens råvaror som vi först stylar & fotar och sedan äter upp.
Plats & Tid
Workshopen kommer att hållas på Sally Bazar Studiopå Ånäsvägen 9 vid Redbergsplatsen – lördagen den 12/10 klockan 10-15.

Pris: 2 500 sek (inkl. moms) – trerätters lunch och kursmaterial ingår.

Vi kommer bland annat att gå igenom
• Kamerautrustning, kamerainställningar, vinklar m.m.
• Hur man berättar med bilder och hittar sitt eget bildspråk
• Hur du stylar vackra och tilltalande matbilder med hjälp av enkel rekvisita och råvaror
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt? Hur kan man utnyttja det lilla dagsljus som finns under den mörka årstiden?
• Tips och tricks, komposition, färg och textur m.m.

Förkunskaper och mål
Workshopen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat utan en massa extra utrustning.

Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.

Vad är befintligt ljus?
Något som kan vara viktigt att veta är att jag kommer inte gå igenom någonting om extern ljussättningsutrustning då jag enbart jobbar med naturligt (befintligt) ljus. Det innebär att jag året runt använder det dagsljus som finns tillgängligt – oftast från ett fönster eller utomhus – och använder inget “konstgjort” ljus. Däremot lär jag ut hur det naturliga ljuset med enkla medel kan manipuleras på olika sätt.

Gör så här för att anmäla dig
Mejla din anmälan till sonja@dagmarskitchen.se eller ring på +46(0)705 505 501. Ange ditt fullständiga namn samt postadress och telefonnummer.

Max antal deltagare tio personer.

Varmt välkommen med din anmälan!

……..

Villkor för anmälan
En anmälningsavgift om 30% av den totala kursavgiften tas ut vid anmälningstillfället (faktura 10 dagar). Anmälningsavgiften är “ej återbetalningsbar” – men den kan (om du skulle tvingas återta din anmälan) fortfarande användas som delbetalning vid ett senare kurstillfälle.

Resterande belopp skall vara inbetalt senast 10 dagar innan kurstillfället. Detta belopp återbetalas endast vid sjukdom (läkarintyg). För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än tre veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än en vecka före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Om Dagmar’s Kitchen (aka Sonja Dahlgren) av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in workshopen (allvarlig sjukdom, familjeangelägenhet etc.) återbetalas hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften. Dagmar’s Kitchen förbehåller sig även rätten att ställa in workshopen om det blir färre än sex anmälda. I så fall återbetalas hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften till alla anmälda.

……..

Så här tyckte några tidigare kursdeltagare

“En fantastiskt inspirerande dag med en mycket inspirerande person. Sonja bjöd på en spännande dag fylld med praktiska råd och tips om matfotografering och matstyling. En bra mix av undervisning, eget experimenterande samt fantastiskt god och vacker mat gav mersmak för både eget fotograferande och (ekologisk) matlagning.” //Maria

“Att lära mig hur jag bäst fotograferar i naturligt ljus var något mina matbilder verkligen behövde. Att få sitta och prata med likasinnade om foto, mat, styling och bloggande var något annat som förgyllde dagen. Maten var fantastiskt god och rekvisitan som pricken över i.” //Ulrica

“Sonja, du bjuder på fantastisk mat och inspiration utöver det vanliga. Massor av tips och tricks gör att tiden rusar i väg och jag hade superkul!” //Karin

“En jätterolig, inspirerande och lärorik workshop som jag verkligen rekommenderar! Tack Sonja för ett jättebra jobb!” //Lisa Jungell, Gårdsnära

“Jättekul, gott och inspirerande! Sonja är kreativitet och kvalitet ut i fingerspetsarna och 110% kvalitet på alla plan.” //Marie

show hide 3 comments

thecitygourmand - August 21, 2013 - 12:15 pm

Your photography is too gorgeous!

Fröken Dill - August 21, 2013 - 5:24 pm

Åååå, det låter så kul, men…Göteborg…Lite för långt bort är jag rädd.

Sonja {Dagmar's Kitchen} - August 22, 2013 - 8:59 am

thecitygourmand – thank you so much! :-)

Fröken Dill – Pyttsan heller ;-) workshopen har haft deltagare både från Sthlm och Åre och har bokningar från Sthlm även denna gången. Kanske kan ni samåka?

Häng på vetja! jag lovar att det blir värt det!