Vilda ätbara örter och växter, matfoto & matstyling – workshop i Göteborg 24/5 2014 :: A food photography & food styling workshop

A foraging, food styling and food photography workshop :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

* This workshops is sold out! *

Hello! I am so excited to announce this workshop that I have been working on for a while. This will be my only class this spring and I hope to see some of you there! It will be held in Swedish – hence the info below in Swedish. But please don’t hesitate to contact me should you be interested in participating anyway!

I am teaming up with Klara Hansson for this workshop and she will be our guide on a foraging tour where we will gather wild edible greens to accompany our meal and to use for styling during the day. The workshop will be held in Gothenburg, Sweden on May 24.

* Platserna till workshopen är slutsålda! *

Det känns fantastiskt kul att äntligen kunna öppna anmälan för den här workshopen som jag jobbat på ett tag! Det här blir min enda workshop i vår och jag har gått ihop med Klara Hansson för att vi skall få lära oss mer om vilda ätbara örter och växter.

Vi börjar dagen med en vandring tillsammans med Klara som guidar oss i hur man hittar ätbara vilda växter i trädgården, skogen och vid havet. Sedan fortsätter vi dagen med att styla och fota en trerätters lunch som vi äter tillsammans – en rätt i taget. Det vi hittar i naturen under vår promenad använder vi som komplement till vår meny och förstås till att styla maten med.

Det kommer att bli en dag fylld av inspiration och ny kunskap, härligt försommarljus i en inspirerande miljö, styling- och fototips samt massor av vacker och fräsch säsongsmat att fota – och äta.

Jag hoppas du kan komma!

Buckwheat salad with wood sorrel and radishes :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

Plats & Tid
Workshopen kommer att hållas i GöteborgTandkullegatan 40, Västra Frölunda – den 24/5 klockan 10-17. Du tar dig enkelt hit med spårvagn nummer 11 eller med bil.

Pris: 2 700 sek (inkl. moms) – fika, guidning med Klara, trerätters lunch och kursmaterial ingår.

Vi kommer bland annat att gå igenom
• Hur man skapar kreativa, enkla, tilltalande och vackra maträtter och stilleben av säsongens råvaror
• Naturligt ljus – hur använder man det på bästa sätt?
• Tips och tricks kring styling av matbilder – komposition, färg och textur m.m.
• Kamerainställningar, vinklar, utrustning m.m.
• Efterbehandling (Lightroom, Photoshop)

Förkunskaper och mål
Workshopen riktar sig till dig som har ett stort intresse för mat och att fotografera den. Du vill utvecklas i att använda naturligt (befintligt) ljus och rekvisita för att på ett enkelt sätt kunna fota mat hemma. Egen kamera (helst SLR) samt baskunskaper om den krävs för att kunna hänga med i tempot. Du behöver alltså förstå hur ISO, bländare och slutare fungerar och påverkar varandra.

Gör så här för att anmäla dig
Mejla din anmälan till sonja@dagmarskitchen.se eller ring på +46(0)705 505 501. Ange ditt fullständiga namn samt postadress och telefonnummer.

Max antal deltagare är åtta personer.

Villkor för anmälan
En anmälningsavgift om 30% av den totala kursavgiften tas ut vid anmälningstillfället (faktura 10 dagar). Anmälningsavgiften är “ej återbetalningsbar” – men den kan (om du skulle återta din anmälan) fortfarande användas som delbetalning vid ett senare kurstillfälle.

Resterande belopp skall vara inbetalt senast 5 dagar innan kurstillfället. Detta belopp återbetalas endast vid sjukdom (läkarintyg). För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än tre veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. För avbokning (som ej beror på sjukdom) mindre än en vecka före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Om Dagmar’s Kitchen (Sonja Dahlgren) av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in workshopen (allvarlig sjukdom, familjeangelägenhet etc.) återbetalas hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften.

Vid färre än fem anmälda förbehåller Dagmar’s Kitchen sig rätten att ställa in workshopen och återbetalar i så fall hela det redan inbetalade beloppet inklusive anmälningsavgiften.

Varmt välkommen med din anmälan!

Buckwheat salad with wood sorrel and radishes :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

show hide 6 comments

Juliana - February 17, 2014 - 9:48 pm

These pictures are making me excited. Can’t wait to meet you this summer!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 18, 2014 - 3:20 pm

Juliana – I’m really looking forward to meeting you too!

Sofia - February 19, 2014 - 7:57 am

Vad kul med en workshop, lycka till!

Sonja {Dagmar's Kitchen} - February 20, 2014 - 8:49 am

Tack Sofia!

elsa - April 8, 2014 - 10:34 pm

Your pictures are absolutely gorgeous, glad I found your site!

[…] been planning for my workshop on Saturday and I’m really looking forward to this […]